ZETApress

hírportál

Kis Opelek Szentgotthárdon

Opel gyár SzentgotthárdonKiterjesztik a gyártást az Opel szentgotthárdi üzemében. 2016-ra háromszorosára nő a termelés a beruházásnak köszönhetően. Megkezdődött a kisméretű benzines motorok sorozatgyártása a világ egyik vezető autóipari vállalata, az Opel szentgotthárdi üzemében. Az Opel magyarországi meghatározó szerepét az értékesítési eredmények is igazolják.

A bővülést követően az üzem már három különböző motorcsaládot képes egyszerre gyártani. A gyárban tegnap tartott sajtótájékoztatón részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter-helyettes is, aki elmondta: Az Opel új motorjainak gyártásával Szentgotthárd európai motorgyártó központtá válik. ? A jövő évben a magyar gyárból kikerülő motorok száma meghaladja majd az ötszázezer darabot, 2016-ra pedig már közel egymillió elkészített termékkel számolnak.

Solt Tamás, az Opel Szentgotthárd igazgatója kiemelte: Szentgotthárdon a tavalyi évben két gyáregységünkben összesen 354 ezer motort állítottunk elő. Eddig több mint ötszáz új munkatársat vettünk fel abból a közel ezerből, akikre a gyártás teljes felfutásakor lesz szükség. Emellett tavaly egy 130 millió euró pótlólagos beruházást valósítottunk meg, annak érdekében, hogy az új motorcsalád gyártása zökkenőmentesen elkezdődhessen.

A magyarországi Flex üzem ? mint a világ egyik legfejlettebb motorgyára ? kulcspozíciót tölt be az Opel európai gyártórendszerében ? mondta az ünnepségen Joachim Koschnicke, az Opel alelnöke. ? Az idei esztendő és 2018 között 27 új Opel modell és 17 új motor kerül a piacra, melyek többsége itt készül majd ? tette hozzá. Az elmúlt 23 évben az Opel eladásaival mindig ott volt a képzeletbeli dobogón, ennek is köszönhető, hogy ma Magyarországon Opelből fut a legtöbb az utakon (több mint 450 ezer). A márka nemcsak első volt a személyautó piacon az elmúlt három évben, de az idei első félévben kiugróan jót teljesített. 68%-kal növekedtek az Opel magyarországi eladásai, ami több mint kétszerese a piaci átlagnak. Ez 13% fölötti piaci részesedést és biztos piaci elsőséget jelent az Opelnek Magyarországon.

Szóljon hozzá!