ZETApress

hírportál

Új VOSZ irodák nyílnak

VOSZ

Megnyitotta első irodáját ma délelőtt a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) a Monor és Vidéke Takarékszövetkezet belvárosi irodájában. Kis lépés ez nekünk, de nagy lépés az ügyfeleinknek, hangzott el az ünnepségen az 1969. júliusi Holdra szállás elhíresült Niel armstrongi mondata után szabadon. Az iroda az Országos Takarékszövetkezetek Szövetségével (OTSZ) kötött együttműködési szerződés keretében működik, és elsődlegesen Széchenyi Kártya ügyintézést bonyolít majd.

A szalagot Boris Jánosné, a takarékszövetkezet elnök-ügyvezetője és Csicsáky Péter, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank (MTB) Zrt. vezérigazgatója vágta el. Csomor Gábor, a VOSZ ügyvezetője mérföldkőnek és példamutatónak nevezte a két szövetség együttműködését. Szövetségük, mint a vállalkozók legfőbb érdekvédelmi szervezete folyamatosan keresi annak lehetőségét, hogy a vállalkozók számára olyan környezetet teremtsen, amiben működni tudnak, legyen pénzforrás, vagy éppen az idejüket kímélő, vagy adminisztrációs terheiket csökkentő irodahálózat, vagy ügyfélszolgálat.

Az együttműködés, a közös cél és közös akarat a takarékszövetkezetek alapértéke már 46 éve, így a Széchenyi Kártya sikertörténete csak tovább erősödik a takarékszövetkezetek együttműködésével. Sikerült olyan megállapodást kötnünk a VOSZ-szal, amely mindkét félnek előnyös, és illeszkedik takarékszövetkezetük stratégiájához, mondta Boris Jánosné elnök-ügyvezető.

Gyors reagálás a pénzpiacon

Az agglomerációban működő hitelintézet Pest megye legnagyobb takarékszövetkezete, az országos ranglistán is előkelő ötödik helyen áll. A 15 kirendeltséggel működő hitelintézet négy kirendeltséget Budapesten működtet. A cég mérleg-főösszege meghaladta a 22 milliárd forintot. Saját tőkéjük egymilliárd 300 ezer forint, amely a tulajdonosok tízezer forintos részjegyeiből, és az üzleti aktivitás megtermelt eredményéből áll.

A takarékszövetkezet méreteit tekintve középvállalkozás. Mintegy negyvenezer aktív ügyféllel rendelkeznek, amelyből mintegy tízezer a vállalkozások száma. A komplex szolgáltatásnyújtás mellett gyors információkhoz is juthatnak a cég vezetői a vállalkozókról. A gyors reagálás lehetősége adott a cég vezetői számára. A termék forgalmazásába 2004. szeptemberében kapcsolódott be. Jelenleg 93 darab Széchenyi Kártyával rendelkező ügyfelük van, a kártyák összértéke 530 millió forint.

Szóljon hozzá!