ZETApress

hírportál

Tudomány az Akváriumban

Magyar döntősök egy nemzetközi innovációs versenyen ? Budapesten a Global Impact Competition döntője. Három magyar ötlet is döntőbe jutott a NASA és Google által alapított amerikai egyetem, a Singularity University nemzetközi innovációs versenyén ? tudatta Szabó Linda sajtó- és PR referens.

A Global Impact Competition döntőjén eldől, kik nyerik meg a hatvanezer dollár összértékű díjat. Az esemény házigazdája a Design Terminál. A Singularity University április 29-én, kedden 14:30-tól tartja a harmadik alkalommal meghirdetett regionális Global Impact Competition (GIC) döntőjét a Design Terminál társszervezésében. Az Erzsébet téri Akvárium Klubban a regisztrációhoz kötött esemény angol nyelven, tolmács nélkül zajlik. A közép-kelet és dél-kelet európai innovációs verseny nevezői olyan projektekkel jelentkeztek, melyek a technológia révén 3 éven belül pozitív hatással lehetnek milliónyi Közép-és Kelet-Európában élő ember életére. A rendezvényen az idei GIC legjobb 8 versenyzője mutatja be projektjét a Singularity University oktatóiból és a régió prominens vállalatainak vezetőiből komponált zsűri előtt.

A döntősök közül ketten nyernek ösztöndíjat a NASA Research Parkba, hogy részt vegyenek a Singularity University exkluzív képzésén, a nyári Graduate Studies Program-ban. A hatvanezer dollár összértékű díjakat kiosztó záróeseményen képviselteti magát a hazai startup közösség, az üzleti élet és az innovátorok köre. A verseny főtámogatója a GE Healthcare magyarországi szoftverfejlesztő központja, amely hazánk utóbbi évtizedének egyik legnagyobb vállalati innovációs beruházását indította el idén Magyarországon. A Global Impact Competition rövid időn belül már a második jelentős technológiai fórum, melyet szilícium-völgybéli alapítói a magyar fővárosba hoznak. 2013 novemberében a Singularity University ? szintén a Design Terminál támogatása mellett ? Budapesten tartotta mintegy 800 fős globális konferenciáját a Singularity Summit Europe-ot.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Harimata a Terminálban | ZETApress

Szóljon hozzá!