ZETApress

hírportál

Startup a Groundon

Google GroundÜzleti startup verseny a Magyar Innovációs Techshow-n. Egyedülálló üzleti megoldás versenyt hirdetett az OTP Hungaro-Projekt. Az első hazai Fintech fókuszú rendezvényre Magyarország legjobb üzleti szoftverei nevezhetnek. A Fintech&Sales Demo Day-nek a Google Grund ad otthont ? tudtuk meg Rusz Ágnestől.

Míg a startupok rengeteg energiát fordítanak a szolgáltatásaik közösségi vagy lakossági felhasználó rétegek felé történő terjesztésére, addig szinte egyáltalán nem gondolkodnak az üzleti célú felhasználási lehetőségekben. Az ijesztőnek hangzó B2B ? azaz business to business ? megoldások pedig sokkal több esélyt adnak a sikerre.

A fintech az egyik legújabb startup fogalom, amelyre a fejlesztők mostanában igencsak odafigyelnek, főleg azért, mert a nagyvállalatok és multik egyre inkább arra fókuszálnak, hogy versenyelőnyüket olyan innovatív technológiák beépítésével szerezzék meg, amivel relatíve olcsón juthatnak jelentős piaci előnyhöz. A nagy média hype a figyelmüket a nagy sztorikra irányítja, mint például a Google és Facebook felvásárlások, és egyre nyitottabbak arra, hogy saját fejlesztéseiket is részben startup megoldásokkal egészítsék ki.

Az OTP Hungaro-Projekt már több mint 10 év tapasztalattal rendelkezik a közép és nagyvállalati együttműködések területén. A tanácsadó cégek közül egyedülálló az intenzív kutatás-fejlesztés és innovációs projektek forrásszükségletének megteremtésének és a projektek teljes körű menedzsmentjének lebonyolításában. A cég ezen tapasztalatait kívánja kamatoztatni abban is, hogy meghirdette Magyarország első fintech és sales-marketing fókuszú startup versenyét.

A Fintech&Sales Demo Day a Startup Tavasz rendezvénysorozat része, célja, hogy közös platformot teremtsen az új technológiai megoldásokat kínáló startup cégek, spinoff vállalatok és KKV-k, illetve a velük partneri kapcsolatot kereső nagyvállalatok számára. Május 30-án, az idei Demo Day-en elsősorban az innovatív pénzügyi megoldásokat, illetve a nagyvállalati értékesítést és marketinget támogató megoldásokat kereső nagyvállalatok képviseltetik magukat, a kiválasztott jelentkezők előttük prezentálhatnak.

Magyarország egyik legfontosabb tech eseményére, a Magyar Innovációs TechShow-ra és az esemény részeként tartott Fintech&Sales Demo Day-re május 2-ig nevezhetnek az induló vállalkozások. A 10 prezentáló startupot független, szakmai és pénzügyi befektetőkből összeálló szakmai zsűri választja majd ki a jelentkezők közül. A támogatók között található az OTP Mobil, a Mastercard és a Misys is, amely valamikor szintén startupként kezdte tevékenységét.

A versenyt szervező OTP Hungaro-Projekt az OTP portfolió részeként nem csak a legnagyobb befektetői csoport felé rendelkezik kiváló kapcsolatokkal, de forrásszerző tevékenysége folytán a Horizon 2020 pályázatok lebonyolításában is segít az uniós pályázat iránt érdeklődő startupoknak. A részletes kiírás és a jelentkezés a weboldalukon érhető el. A május 30-i helyszín a Google Ground (Budapest VIII. Nagytemplom utca 30). Kiállítónak, versenyzőnek jelentkezni május 2-án, péntekig lehet.

Szóljon hozzá!