ZETApress

hírportál

Naponta ébredj tejjel!

Tejgazdasági SzemleTisztelt Főszerkesztő Asszony! Gratulálok Önnek, a lap főszerkesztőjének a 2014. januárban megjelent új Tejgazdasági Szemléhez! ? írta nyílt levelében Dr. Szalontai Éva aranytollas újságíró Bódi Ágnesnek.

Dr. Lendvay Béla aranytollas újságíró, aranyokleveles agrárközgazdász alapította újra a 93 évvel ezelőtt, 1921 januárjában először megjelent Tejgazdasági Szemlét, a szakma közlönyét. A lap munkatársai: Bódi Ágnes, Beregszászi Miklós, Eipl Kornél, Mészáros Cecília. A lapot a Beregszászi Editorial Kft. adja ki, a nyomdai előkészítést a Pixy Design, a nyomdai munkákat a Skorpio Print készíti

A háború utolsó szakaszában sorra megszűntek a tejipar szolgálatában álló szaklapok: a Tejgazdasági Szemle (1921), a Magyar Tejipar (1926), a Tej (1937). A Tej Terméktanács, a Tejipari Hírlap számaiból napjainkban már csak száz példányt rendelt a korábbi ezernél több példányszám helyett. A Tejgazdasági Szemle tehát hiánypótló! A Tejgazdasági Szemle, a tejgazdaság, a gyakorló tejipari szakemberek fontos kapcsolatteremtő fóruma, szakfolyóirata lehet. És kívánjuk, hogy legyen!

Ismételten gratulálok a szép színekben, jó papíron, érdekes tartalommal, a hátsó borítón Ferenc pápa újévi üzenetével, a reményt keltő új Tejgazdasági Szemlének, amely a tejgazdasági ismeretek fejlesztésében sokat tehet a továbbiakban. Tisztelettel: Dr. Szalontai Éva ? fejeződik be a nyílt levél.

Szóljon hozzá!