ZETApress

hírportál

Magyarország az OMÉK-en

Orbán Viktor az OMÉK-enA Vidékfejlesztési Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatóság, mint a 76. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kiállítás és Vásár szervezői hívtak meg másodmagammal a kiállítás megnyitó ünnepségére és az azt követő sajtótájékoztatóra ? tudtuk meg Dr. Szalontai Évától.

A Hungexpo Budapest Vásárközpontban a mai megnyitót Orbán Viktor miniszterelnök és Fazekas Sándor szakminiszter tartották a Vásárközpont Színpadán. A miniszterelnök megnyitójában arra emlékeztetett, hogy az elmúlt évtizedekben folyamatosan azért küzdöttünk, hogy egyáltalán talpon maradjon a magyar agrárium és az élelmiszer piac. Bár Európa legjobb adottságú földjeit műveltük és Magyarország alapvetően mezőgazdasági ország. A küzdelem tétje volt az is, hogy a multik ne árasszák el üzleteinket, kiszorítva a jó minőségű hazai termékeket. Orbán Viktor sikeresnek ítélte a keleti nyitást. Az OMÉK-on orosz vendégeket üdvözölt. Nyikolaj Fjodorov, az orosz mezőgazdasági miniszter is elismerően nyilatkozott az új magyar-orosz együttműködési megállapodásokról.

Fazekas Sándor szakminiszter kiemelte a magyar export és az élelmiszeripari termelés növekedését. Az is pozitív hír, hogy a baromfi- és sertés termékek áfáját 5%-kal csökkentik 2014. január elsejétől, valamint, hogy közös vállalatokat hoz létre Magyarország és Oroszország. ? Új fejezetek indulnak a magyar-orosz kapcsolatokban ? jelentette ki Fazekas Sándor. Az oroszok nyitottak a magyar agrárium felé. Gyakorlatilag korlátlan a magyar zöldség-gyümölcs, hús, borok beviteli lehetősége Oroszországba. Az oroszok szeretik a magyar ízeket. Keresik a magyar paradicsomot, a magyar szalámit ? mondta az orosz miniszter.

Fazekas Sándor az OMÉK-enA közeljövőben Rosztovban, később Szibériában is nyílik majd magyar kereskedőház. A későbbiekben naponta lesz repülőjárat Moszkva és Budapest között. Magyarország érdekelt az orosz turisták fogadásában, akiknél különösen kedvelt a magyar gyógyturizmus. A célkitűzések megvalósítása érdekében ? azt gondolom ? mindnyájan tehetünk egy-egy lépést: Vásároljunk magyar termékeket! Ezzel a termék gyártóinak sorsáról, jövőjéről, a magyar mezőgazdaság sorsáról, jövőjéről is döntünk. Így a hazai termelők, a magyar gyártók holnap is képesek lesznek termelni, gyártani, ellátni a hazai és a külföldi piacot, garantált korrekt minőségű magyar termékekkel. Így munkalehetőséget is teremthetünk, segíthetünk az elnéptelenedett falvak benépesítésében. Amit Magyarország elő tud állítani, felesleges más országból behozni! Népszerűsítsük gyógyfürdőinket! Minél több külföldi barátot, ismerőst hívjunk meg a magyar gyógyfürdőkbe! Napjainkban óriási a versengés a hazai- és világpiacon egyaránt. Ebben a versenyben az egyetlen esélyünk a nemzeti értékeink, sajátosságaink érvényesítése.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Négyesfogatok Izsákon | ZETApress

Szóljon hozzá!