ZETApress

hírportál

Stratégiai partnerség Zuglóban

Stratégiai együttműködést kötött ma délután a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, valamint Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata. A közös munka első lépéseként a BKF segít a zuglói Civil Ház közösségi térré alakításában. Szorosabbra fonja a két évvel ezelőtt megkezdett együttműködést a BKF és Zugló Önkormányzata.

A most megkötött stratégiai partnerség keretében rendezvényszervezés, rendezvények helyszínének biztosítása, pályázatírás, szakmai gyakorlati helyek kialakítása, valamint humánerőforrás-fejlesztési programok szervezése kapcsán működnek együtt. Fotóink Cseh Dániel felvételei.

Papcsák Ferenc, Zugló polgármestere az együttműködés kapcsán elmondta, célja az őszi Testületi ülésen tárgyalni, hogyan és miként tudná a városvezetés csökkenteni az építményadót azoknak a munkaszervezeteknek, amelyek szociális, egészségügyi, oktatási feladatokat látnak el. Hozzátette, hogy az oktatás, a nevelés a jövő generáció záloga, amit minden körülmények között támogatni kell, illetve minél kedvezőbb feltételeket biztosítani számára. Vass László, a BKF rektora elmondta, nagyon örül a stratégiai partnerségnek, hiszen a Főiskola Zuglóban nőt fel, lett meghatározó felsőoktatási intézmény, ezért külön öröm, hogy a kerülettel együtt dolgozhat annak megújításán.

A 2016-ig szóló partnerség keretén belül a BKF elsőként a XIV. kerületi Civil Ház megújításában, közösségi térré alakításában vesz részt. A projekt megvalósulását a BKF a művészeti képzéseinek tapasztalatával segíti: vállalja az épületek attikafalának és szélfogóinak (oldalfalak) díszítésére koncepciószintű látványterv javaslat elkészítését, a kivitelezés során a hallgatók esetleges részvételét, valamint olyan művészeti programjavaslatok kidolgozását vagy megvalósításában való közreműködést, melyek a Civil Házat a nyitott házakra jellemző kulturális sokszínűséggel ruházzák fel.

A fejlesztés során a Civil Ház épületét körülvevő közterület rendezése is megvalósul, amelynek eredményeként létrejön egy olyan közösségi tér, amely alkalmas és megfelelő lehet közösségi rendezvények, események megtartására ? ezáltal a szlömösödő, telepszerű környezetben élők életminőségének javulásához járul hozzá. Az infrastrukturális fejlesztés része a Civil Ház és a környezetében épült egykori szolgáltatóház sor olyan attraktív, lendületes, a mai kor igényeinek megfelelő új vizuális megjelenésének kialakítása, mely megfelelő környezetet biztosít a komplexum új célcsoportjainak.

Szóljon hozzá!