ZETApress

hírportál

A Red Hat jelenti

A Red Hat, a világvezető, nyílt forráskódú megoldásokat nyújtó vállalata, közkinccsé tette pénzügyi eredményét a 2010-es fiskális negyedévre, május 31-i lezárással. A negyedév teljes bevétele 174.4 millió USD volt, ami 11%-os növekedés az előző év ugyanezen időszakához képest, 47 millió USD visszavásárolt részvény és 0.15 USD részvényenként osztalék (nem korrigált).

Az előfizetésekből származó bevétel a negyedévben 148.8 millió USD volt, ami 14%-os növekedés az előző évhez képest. ? A vártnál jobb bevételről számolhatunk be az első negyedévben, aminek rendkívül örülünk ? kommentálta az eredményt Jim Whitehurst, a Red Hat elnök és vezérigazgatója. ? A Red Hat növekedése részben annak köszönhető, hogy képesek vagyunk vállalati ügyfeleinket költségmegtakarítással segíteni a jelenlegi kihívásokkal teli IT költési környezetben. A nyílt forráskódú megoldásaink új képességekre, hatékonyságra és funkcionalitásra ösztönzik ügyfeleinket a kritikus infrastruktúráikban.

Az üzemi nyereség az első negyedévben 25.1 millió USD volt, ami 14.4% üzemi eredményhányadnak felel meg. A részvénykompenzációt és az amortizációs kiadásokat leszámítvaa nem az általános számviteli szabályok szerinti korrigált üzemi nyereség a negyedévben 40.7 millió USD volt. Ez 19% növekedésnek felel meg az előző év ugyanezen időszakához képest. A nem az általános számviteli szabályok szerinti üzemi eredményhányad 23.4% volt, 160 bázisponttal több, mint a múlt évi negyedévben.

Az adózott eredmény a negyedévben 18.5 millió USD volt, a részvényenkénti osztalék 10 cent lett, míg az működési cash flow 61.2 millió USD volt, az előző negyedévi 63.4 millió USD-hez képest. A negyedév végén a vállalat elhatárolt bevételeket is tartalmazó nettó árbevétele 567 millió USD volt, ami 15%-os növekedésnek felel meg, éves vetítésben. Az összes készpénz, készpénz egyenértékesek és befektetések május 31-ig 884.5 millió USD-t tettek ki.

Miközben tovább dolgozunk azon, hogy a nem kötelező jellegű költségeink felett teljes kontrollt gyakoroljunk és növeljük a hatékonyságot, folytatjuk befektetéseinket az erősen fejlődő területeken, mint a köztesréteg (middleware), a virtualizáció és a számítási felhők (cloud computing) ? tette hozzá Charlie Peters, a Red Hat pénzügyi igazgatója. A sajtóközlemény eredeti angol változata táblázatokkal együtt innen letölthető.

Szóljon hozzá!