ZETApress

hírportál

Dohányt koncesszióban!

Megjelent a dohányboltok koncessziós pályázata. A dohánytermékek kiskereskedelmére vonatkozó törvény egy hónapja jelent meg, a pályázati kiírás mától olvasható ? jelentette be délelőtti sajtótájékoztatóján Gyulay Zsolt, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Schultz Gábor, a Széchenyi Programiroda ügyvezetője.

A pályázatok beadási határideje 2013. február 13-a. A pályázatokat ezután 30 napon belül bírálja el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által létrehozott bizottság. Gyulay Zsolt a Szép utcai Széchenyi Programirodában elmondta, hogy az elbírálás legfontosabb szempontja az üzleti terv mellett az, hogy július 1-jén megnyisson a bolt. A pályázati kiírás beszerezhető az ország 23 Széchenyi Programirodájában és az éjféltől élő honlapról is letölthető. Gyulay Zsolt a sajtótájékoztatón ünnepélyesen átadta a pályázati kiírást Pintér Évának, akinek a családja már 30 éve foglalkozik dohány-kiskereskedelemmel Komárom?Esztergom megyében.

Az országban összesen hétezer kisbolt foglalkozhat jövő nyártól dohánytermékek értékesítésével. A jelentkezők közül egy bizottság választja majd ki a nyerteseket. Nem a beadási sorrend dönt, nem kell elkapkodni a jelentkezést! Csak boltokban folyhat az árusítás, a nyertesek a szomszédos településeken akkor sem árulhatják gépkocsiról az árut, ha ott nem lesz dohánybolt. Csak 18 éven felüliek vásárolhatnak, s szigorú nyugtaadási kötelezettség lesz.

Pintér Éva családjának ? ha nyernek a pályázaton ? évi kétszázezer forintot (havi szinten kevesebb, mint 17 ezret) kell fizetnie. A koncessziós díj a települések lélekszámának függvénye. Húsz évre kaphatják meg a jogot, s reméli, hogy tudják majd addig üzemeltetni. Eszébe sem jutott, mi lesz, ha közben abba kéne hagyniuk, de nem hiszi, hogy kényszerítenék őket olyankor is a továbbdolgozásra. Ilyenkor biztosan visszavennék tőlük, s másnak adnák tovább a lehetőséget.

Gyulay Zsolt nem csak az NDN Zrt, hanem a Hungaroring elnök-vezérigazgatója és az MNASZ elnöke is. A Formula?1-ben korábban dohánytermékeket is lehetett reklámozni ? emlékezzünk csak a sok Marlboro Magyar Nagydíjra! ?, de ez már évek óta tilos. Mint Zsolt elmondta, ebben továbbra sem lesz változás, dohányreklámok ezután sem lesznek az autóversenyeken a mogyoródi versenypályán.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Újra pályázhatunk | ZETApress

Szóljon hozzá!