ZETApress

hírportál

Az SAP a legjobb női munkahely

Az SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség által kiírt díjpályázaton elnyerte a Legjobb Női Munkahely 2008 címet. Az első helyezést megosztva, a 250 főnél többet foglalkoztató vállalatok kategóriájában érdemelte ki a szoftvercég. A díjat Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója vette át a Parlamentben.

A pályázat célja az volt, hogy rámutasson a nők foglalkoztatásának esélyegyenlőségi szempontján túl a nők alkalmazásának gazdasági szükségszerűségére is, és bemutassák a legjobb vállalati gyakorlatokat. Az évenkénti díjat most írták ki második alkalommal.

A pályázati anyagok elbírálása során ezeket a szempontokat vizsgálták: tisztességes munkafeltételek, karrierlehetőség, előremenetel biztosítása, egészség és jó közérzet megőrzésének lehetősége, készségek fejlesztésének lehetősége; munka és a magánélet összeegyeztethetősége. Az évenkénti díjat most írták ki második alkalommal. A díjról és a többi díjazottról bővebb információk itt érhetők el.

A díj jó hírvivő arra, hogy megmutassa, a nőknek az IT szektorban is fontos szerepük van, mivel hozzájárulnak az iparág hosszú távú fenntarthatóságához. Az SAP hazai ügyvezetője továbbá kiemelte: ? Ahhoz, hogy egy cég a legjobb női munkahely legyen, szükséges, hogy ne csak a nők, hanem a férfiak számára is vonzó legyen az adott munkahely. Ennek egyik eleme számunkra, hogy mindenkit egyenlőként kezelünk, valamint élvezzük a munkahelyi diverzitás előnyeit is: mások vagyunk, és másként gondolkozunk, de egy irányba tekintünk. Ebben van az erőnk ? mondta el Ablonczy Balázs a díjátadást követő prezentációjában.

Szóljon hozzá!