ZETApress

hírportál

Átszervezik a Vodafone-t

Magyarországi SAP bevezetéssel indul a Vodafone globális átszervezése. Az SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy SAP? rendszereket vezetett be a Vodafone Magyarország Zrt. A hazai bevezetés az első állomása a mobilcég 19 országra kiterjedő globális vállalat-átszervezési projektjének ? EVO program ?, mely a leányvállalatok eltérő alkalmazásokon alapuló HR, pénzügy, logisztika és beszerzési folyamatait hivatott egységesíteni.

A Vodafone globális döntése értelmében ugyanis mindenhol SAP üzleti informatikai megoldásokra cserélik le kulcsfontosságú működéstámogató rendszereiket (pl. HR, beszerzés). A magyarországi bevezetés fontosságát jelzi, hogy ez a projektmódszertan szolgál mintául a többi Vodafone leányvállalat SAP implementációjakor.

Magyarországon 13 hónap alatt vezették be az SAP megoldásait. (SAP ERP Financial pénzügyi, SAP Master Data Management törzsadatkezelő, SAP ERP HCM humán, SAP SCM ellátási lánc kezelő, SAP SRM beszállító kapcsolatkezelő, és SAP üzleti intelligencia rendszerek).

A rendszerek használatával a hazai Vodafone múlt hónapban záródó pénzügyi évét immár az SAP megoldások segítségével zárták le. Beck György, a Vodafone Magyarország Zrt. vezérigazgatója elmondta: ? Büszkék vagyunk, hogy a magyarországi Vodafone operáció lehetett egy sikeres, és kulcsfontosságú program helyszíne. Az egy éves projektet kiemelkedő együttműködés jellemezte mind a helyi, mind pedig a nemzetközi Vodafone szervezet részéről.

Az, hogy a Vodafone egész működési modelljét az SAP rendszerekre alapozza, megerősítés és elismerés a szoftvergyártó termékeinek rugalmasság érdekében tett fejlesztéseiért ? mondta el Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezetője. A projektért felelős hazai vezető, Bartalis Krisztina, a Vodafone munkatársa ezzel a bevezetéssel elnyerte az Év projektmenedzsere-díjat a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesülettől, melyet a XII. Projektmenedzsment Fórumon vett át.

Az SAP

Az SAP az üzleti szoftvermegoldások vezető nemzetközi szállítója olyan alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, amelyek több, mint 25 ágazatban segítenek a különböző méretű cégeknek a legjobb működés elérésében. A cég a világ 120 országában több, mint 82 ezer ügyféllel rendelkezik (ez tartalmazza a Business Objects felvásárlása során szerzett ügyfeleket).

Az SAP részvényeit a világ több tőzsdéjén jegyzik, így a frankfurti és a New York-i (NYSE) tőzsdén is, SAP ticker kód alatt. Bővebb információkat itt talál. Az SAP definíciója szerint az üzleti szoftvermegoldások körét az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek és a kapcsolódó szoftvermegoldások alkotják.

Az SAP Hungary Kft.

Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált.

Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű,és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright ? 2009 by SAP AG. Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, mySAP, mySAP.com, xApps, xApp, SAP NetWeaver és az itt említett egyéb SAP termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgál.

Szóljon hozzá!