ZETApress

hírportál

Útlezárások Újbudán

Jövő nyárig nem járnak a villamosok a Fehérvári úti rendelőintézet előtt. A 4-es metró Móricz Zsigmond körtéri és a Bocskai úti állomásainak építése miatt a körtér és a Kinizsi utca között hétfőn lezárták a Fehérvári utat. A 18-as, 47-es és 41-es villamosokat autóbuszokkal pótolják a kieső szakaszon. Jól gondoljuk meg, melyik buszra szállunk, mert útvonaluk jócskán eltér egymástól!

Jelen sorok írója reggel végigjárta a két busz útvonalát. A feltúrt körtérről a 18-47V jelűvel indultam az Albertfalvai kitérő felé. (Ezen a héten még odáig járnak a buszok, s csak jövő hétfőtől rövidül útvonaluk a Hengermalom útig, míg a villamosok bejönnek a Kinizsi utcáig.) A Bartók Béla út, Tétényi út, Bártfai utca vonalán értük el a Fehérvári utat, amin aztán a jármű eljutott a déli végállomásig. Visszafelé a busz nem a Bártfai utcánál fordult balra, hanem a Sárbogárdi úton és a Bartók Béla úton át jutott vissza a Móricz Zsigmond körtérre.

A 41V jelű járat elkerüli a körteret. Közös végállomásuktól a Fehérvári úton, majd a Hamzsabégi úton át jut el a Budafoki útra. (Visszafelé a Hamzsabégi út helyett a Prielle Kornélia utcán közlekedik.) A Budafoki úton haladva éri el a villamospótló a Gellért téri végállomást. Mivel a körteret jócskán elkerüli, ma reggeli vonalbejárásomkor többen szitkozódtak. Csak arról feledkeztek meg, hogy minden megállóban közérthető és nagyon jól szemléltető térképek mutatják az útvonalat, így nekik kellett volna alaposabban tájékozódni a felszállás előtt. Igaz, mindig könnyebb mérgelődni, mint gondolkodni!

Szóljon hozzá!