ZETApress

hírportál

Tiszta Haszon

Már februárban milliomosok lehetünk a Szerencsejáték ZRt. segítségével, ha januárban számlát kérünk a fodrásznál. Mást sem kell tennünk, csak a számlaszámot és kiállítójának adószámát február másodikán délig be kell küldenünk e-mailen, vagy a 06-70/70-70-007 SMS számon. A sorsolásra délután 1-kor kerül sor, s a nyeretlen szelvényeket újra nem használhatjuk fel.

A Tiszta Haszon Program célja a gazdaság kifehérítése, tudtuk meg a kormányszóvivői tájékoztatón Somorjai Lászlótól. Havonta tíz olyan pályázót díjaznak nettó egy-egymillió forinttal, aki legalább ezer forintos lakossági szolgáltatásról ? fodrász, szobafestő és mázoló, taxi, stb. ? kér számlát. A közüzemi és tömegközlekedési számlák nem számítanak, mert ezeket amúgy is ki szokták állítani. Követelmény még, hogy a számlát a pályázó nevére 2009. január elseje után állítsák ki, s a nyertes vállalja a nyilvánosságot.

A húzás minden hónap első munkanapjának délutánján történik. A nyerteseket mobilszámon értesítik, s a számlát hét napon belül be kell mutatniuk. Ekkor válnak jogerősen nyertessé, s adataik felkerülnek a társaság Újévtől aktív honlapjára. (Az e-mailen pályázók is ugyanitt jelentkezhetnek.) Nem csak tíz, hanem jóval több nyertest sorsolnak ki havonta, így mindig lesznek tartalékok azok helyett, akik a nyertes számlát nem tudják határidőre bemutatni.

Nem akarunk tippeket adni, de egy 2400 forintos villanyszerelési munka után akkor is annyit adózik a szerelő, ha két darab 1200 forintos számlát állít ki róla, nekem viszont megduplázódnak a nyerési esélyeim. Egy kétezer forint feletti hajvágásért, -mosásért elég csak 1100 forintos számlát kérnem a sorsoláshoz, s a különbözet adómentes jövedelme lesz a fodrásznak. Persze ez a kisebb pénz is jól jön majd a költségvetésnek, mert jobb a sűrű fillér, mint a ritka forint.

Ez év első felében mintegy ötvenmilliárd forintnyi bevételre tett szert az államháztartás a gazdaság kifehérítéséből, s jövőre ezt szeretnék fokozni. Az SzZRt. az eredményalapból 180-190 milliót szán a jövő évi akcióra, melyet így nem kellett a költségvetésbe befizetniük. További információk a 06-80/205-205 zöldszámon kaphatók.

Szóljon hozzá!