ZETApress

hírportál

Jubileumról a Symbolban

A Magyar Innovációs Szövetség Magyar Innovációs Díjasok Klubja ma délelőtt a Bécsi úti Symbolban tartott rendezvényén meghirdette a 2011 évi Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatát ? tudtuk meg Garay Tóth Jánostól.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, az Innovációs Nagydíj Bizottság elnöke képviseletében Csizmadia Norbert, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságtervezésért felelős helyettes államtitkára és Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség alapítóelnöke hirdette meg a 2011. évi, jubileumi XX. Magyar Innovációs Nagydíj-pályázatot.

A pályázatra olyan Magyarországon bejegyzett vállalkozások jelentkezését várják, amelyek a 2011. évben műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel kiemelkedő üzleti hasznot értek el. Az innováció kiindulási alapja kutatási-fejlesztési eredmény, szabadalom, know-how alkalmazása, technológia-transzfer stb. lehet.

A pályamunkák közül a Bírálóbizottság a 2011-ben elért többleteredmény/többletárbevétel, egyéb műszaki, gazdasági előnyök, illetve az innováció eredetiségének, illetve társadalmi hasznosságának figyelembevételével választja ki a győztest. Az Innovációs Nagydíj mellett hét másik Innovációs Díj is kiosztásra kerül. Az Innovációs Nagydíj pályázat sikerességét jelzi, hogy az eddigi tizenkilenc pályázati felhívásra összesen 980 pályamű érkezett be, ebből 865 volt megvalósult, sikeres innováció, és ezek közül 152 kapott különböző innovációs díjat.

A pályázat meghirdetésére az elmúlt 19 évben Innovációs Díjat nyert társaságok által megalapított Magyar Innovációs Klub találkozóján került sor. Az eseményen a 2010. évi Innovációs Díjat nyert vállalkozások mutatták be cégük innovációs tevékenységét. Csizmadia Norbert helyettes államtitkár rövid áttekintést adott a hazai innovációs támogatási rendszeréről, valamint a pályázati lehetőségekről, kiemelve az innováció a magyar nemzetgazdaság növekedésében betöltött fontos szerepét. A pályázatok benyújtásának határideje: 2012. február 8-a, szerda 12 óra. A pályázati feltételeket és egyéb információkat a weboldalukon olvashatják el az érdeklődők.

Szóljon hozzá!