ZETApress

hírportál

Szentkirályi siker

Balogh Levente elnyerte a 2011. Év Vállalkozója-díjat. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) előterjesztése alapján az Ügyvezető Elnökség a 2011. Év Vállalkozója-díjban részesítette Balogh Leventét, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. tulajdonos-ügyvezetőjét.

Az ásványvíz forgalmazó cég Balogh Levente irányítása alatt több hazai és nemzetközi díjat is elnyert, azonban most először a cégvezető munkáját ismerték el. A díjat ma délután, a Magyar Vállalkozók Napja ünnepi rendezvényen vehette át a Művészetek Palotájában Varga Mihálytól, a Miniszterelnökség államtitkárától, Demján Sándortól, a VOSZ ügyvezető elnökétől és Tardos Jánostól, a VOSZ soros elnökétől.

A VOSZ ? Vállalkozók Országos Szövetsége néven ? 1988 évben alakult Magyarország első, politikailag semleges, a többségi magyar magántulajdonú vállalkozások országos gazdasági munkaadói érdekképviseleteként. A szövetség 1999-ben rangos kitüntetést alapított, amelyet minden évben eredményes hazai vállalkozások képviselői vehetnek át, sikeres pályázást követően. A pályázat nyertese lehet az a vállalkozó, munkáltató, aki megfelel a szövetség alábbi feltételeinek: a szövetség tagja; legalább öt éve vezet sikeres vállalkozást; vállalkozása a közterheket maradéktalanul megfizette, ellene büntetőeljárás nem indult; a megyében (a fővárosban), a szakmában elismert vállalkozó (munkáltató); köztiszteletben álló személyiség.

Balogh Levente vezetése alatt a Szentkirályi Ásványvíz Kft. sorban nyerte el mind a hazai, mind pedig a nemzetközi díjakat, amelyek óriási szakmai elismerést szereztek a cégnek és vezetőjének egyaránt. Most került sor először arra, hogy Balogh Leventét személyre szóló díjjal jutalmazzák: a VOSZ Ügyvezető Elnöksége a 2011. Év Vállalkozója-díjjal ismerte el a cég vezetőjének tevékenységét a szövetség előterjesztése alapján. A díjátadón elhangzott méltatások szerint Balogh Levente a pályázat kritériumainak megfelelésén kívül kreativitásával, innovatív ötletek megvalósulásához való személyes hozzájárulásával érdemelte ki ezt az elismerést. A díjat minden évben azok vehetik át, akik a vállalkozásuk területén elért kiemelkedő eredményeik mellett jelentős közéleti tevékenységet is folytatnak.

Mindent megtettem az elmúlt években, hogy cégemet sikeres vállalkozássá tegyem, ezért megtisztelő ez az elismerés. Sikereinkkel példát szeretnénk mutatni a fiatal magyar vállalkozóknak, és persze a pályakezdőknek is. Ezzel a díjjal pedig megerősítést nyert a hitem abban, hogy érdemes tovább dolgoznom, dolgoznunk Magyarország jó hírnevének erősítésén a világban ? nyilatkozta a díj átvételekor Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

További kitüntetettek

A miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök az alábbi személyeket részesítette kitüntetésben: a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje: Dr. Urbán László, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese. A Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztje: Varga Julianna, a VOSZ nemzetközi- és oktatási-igazgatója és Varga Antal, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség ügyvezető-igazgatója.

A Nemzetgazdasági Minisztérium kitüntetései: Magyar Gazdaságért Díj: Gazsi Ferenc, a GF Primus Mérnökiroda cégvezető-tulajdonosa; Hannauerné Szabó Anna, a Innowear-Tex Kft. tulajdonos ügyvezetője; Karmazin György, a Bi-Ka Logisztikai Kft. ügyvezetője; Kemény Péter, a FŐBER Zrt. vezérigazgatója; Sragner László, a Sragner&Sragner Kft. tulajdonosa; Széles Ernőné, a Sky Marketing Kft. ügyvezető-tulajdonosa; Szabó János, a Novico Szervező és Tanácsadó Kft. ügyvezető-tulajdonosa; Schek Ferenc, a Drat Kft. tulajdonosa. Miniszteri elismerés: Pordánné Balázs Ibolya, a VOSZ Komárom-Esztergom Megyei Iroda vezetője.

A Magyar Vállalkozók Napján ? amelyet a tavalyi évhez hasonlóan ismét a Művészetek Palotájában rendeztek meg ? idén 13. alkalommal, ünnepi rendezvénysorozat keretein belül adták át az Év Vállalkozója Díjakat. Az elismeréseket Varga Mihály, a Miniszterelnökség államtitkára, Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető-elnöke és Tardos János, a VOSZ soros elnöke adta át.

Szóljon hozzá!