ZETApress

hírportál

Díszdoktor lett a miniszter

Tegnap Pozsonyban, a Szlovák Műszaki Egyetemen ünnepélyes külsőségek között az Egyetemi Tanács ülésén díszdoktori (doctor honoris causa) címet adományoztak Dr. Molnár Károly professzornak, kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszterünknek ? tudatta kommunikációs csapatuk.

A kitüntetett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BMGE) volt rektoraként, valamint a Magyar Rektori Konferencia volt elnökeként kapta az elismerést, a két egyetem közötti tudományos kutatási és oktatási kapcsolatok ápolása és fejlesztése terén az elmúlt évek során vállalt szerepéért, kiváló vezetői tevékenységéért, magas színvonalú, nemzetközileg is elismert szakmai, tudományos munkájáért.

A kitüntetésről szóló döntést a Szlovák Műszaki Egyetem Tudományos Tanácsa hozta meg. Az ünnepi eseményen jelen volt Prof. Ing. Vladimír Báleš rektor, Dušan Čaplovič miniszterelnök-helyettes, Heizer Antal, pozsonyi magyar nagykövet, Dr. Varga Tibor kereskedelmi tanácsos, valamint a szlovák partneregyetemek rektorai.

Szóljon hozzá!