ZETApress

hírportál

A pénzügyi rendszer bibliája

Megjelent a Tőzsdei Almanach. A kötet főszerkesztőjétől, Kerekes Györgytől azt kérte Szarvas István, hogy készítsünk együtt leltárt!

A Magyar Pénzügyi és Tőzsdei Almanach az egyetlen olyan kiadvány a hazai könyvpiacon, amely teljes magyar pénzügyi intézményrendszer bemutatására törekszik. Az eltelt 18 év alatt az almanach immár 80 magyar és angol nyelvű kötetben, több tízezer oldalon egységes szerkezetben tekintette át hazánkban működő pénzügyi szervezetek történetét, tevékenységét, stratégiai elképzeléseit. Ezenkívül ismerteti a társaságok pénzügyi adatait és vezető testületeinek összetételét.

A mostani miben különbözik az eddigi kötetektől?

Érdekességként említhetem, hogy az első kötet vékony volt, a 1994-es és 1995-ös években két kötet volt, s most ismét egy. Az almanach struktúrája az idén több ponton átalakult. A legjelentősebb változás, hogy a XVIII. évfolyam kötetét 18 rövid tanulmány, szektorelemzés vezeti be, amelyeket állami vezetők (Veres János pénzügyminiszter és Kovács Árpád ÁSZ-elnök), pénzügyi intézmény-vezetők (Varga Csaba PSZÁF-főigazgató, Simor András jegybankelnök és Felcsuti Péter bankszövetség-elnök), valamint a szövetségek, érdekképviseletek elnökei, főtitkárai (a teljesség igénye nélkül: Demján Sándor, Trunkó Barnabás, Mohai György, Temmel András, Lukács János, stb.) jegyeznek. E tanulmányok több mint hatvan oldalon jó áttekintést adnak az egyes szektorokban történt elmúlt évi változásokról, és több elemzés az egészen közeli múlt eseményeit is górcső alá veszi.

Minek tekinthető és hol kapható a kiadvány?

Az almanach ma már pénzügyi, pénztörténeti kordokumentum. Azon a soktízezer oldalon, amely az elmúlt 18 évben napvilágot látott, a kiadó elsősorban az intézményrendszer szemszögéből kívánta bemutatni a változásokat. Megvásárolható a TAS Kiadó Bajcsy-Zsilinszky út 24-beli szerkesztőségében, vagy megrendelhető a 354-1608 telefon-, és a 354-0622 fax-számon.

Szóljon hozzá!