ZETApress

hírportál

Il Ponte-díj már harmadszor

Idén a kaposvári Kometa 99 Zrt. vehette át az Il Ponte-díjat. A karácsonyi gálán a MOKK tizedik évfordulóját ünnepelte az olasz kormány hivatalos elismerésének. Az immár hagyományos karácsonyi vacsorát kedden rendezték a Budapesti Olasz Kultúrintézet nagytermében a MOKK, a Friuli Venezia Giulia Tartomány Egyesületei és a Polis Fiatalok Kulturális Egyesülete szervezésében.

A 260 vendéget, köztük Nógrádi Zoltánt, Mórahalom polgármesterét és Süveges Szabó Zoltánt, az MBKÜ üzletfejlesztési igazgatóját, Őexcellenciája Gian B. Campagnola, az Olasz Köztársaság budapesti nagykövete, Giorgio Santuzzo, a Friuli nel Mondo Szervezet elnöke, Giuseppe Monsone, a Polis Kulturális Egyesület elnöke, Alessandro Stricca, a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara elnöke, Alessio Ponz de Leon Pisani, a Budapesti Olasz Külkereskedelmi Intézet elnöke, Salvatore Ettorre, a Budapesti Olasz Kultúrintézet igazgatója, Marco Petacco, az Olasz Köztársaság Nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa és Gaetano Manzo, a bécsi ENIT igazgatója köszöntötte.

A magyar kormány képviseletében jelen voltak: Keller László, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Hivatal kabinetfőnöke, Egyed Géza, miniszterelnöki megbízott. A rendezvényt a MOKK tagvállalatai szponzorálták: Unicredit (főszponzor), Macofil, Riello Hungary, ITL Group, CIB Bank, Agip Hungaria, Fiege, Gewiss, MFY Consulting, Vodafone és mások. Az est háziasszonya, az ismert műsorvezető-újságíró, Novodomszky Éva volt.

Az est fénypontjaként Campagnola nagykövet úr átadta az Il Ponte-díjat Giacomo Pedranzininek, a Kometa 99 Zrt. vezérigazgatójának, valamint a részvényesek képviselőinek, Ernesto Pedranzininek és Giacomo Ballerininek a cég húsiparban végzett több éves tevékenységének elismeréséül. Az Il Ponte-díjat 2006-ban alapították, és vagy egy nagy sikerű beruházás, vagy olyan cég nyerheti el, amely kitartóan építette az olasz-magyar kereskedelmi kapcsolatokat. A szobor egy háromdimenziós bronzalkotás, üveg és márványalapzattal.

Az est második kiemelkedő eseménye az emlékplakettek átadása volt a magyar kereskedelmi és közigazgatási partnereknek: Pénzügyminisztérium, Gazdasági Minisztérium, Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség, Mórahalom városa, és a MGYOSZ. Az olasz állami elismerés tiszteletére készült emlékplaketteket Alessandro Stricca, a MOKK elnöke adta át. Beszédében megköszönte a magyar intézmények együttműködését, szorgalmazva a partnerkapcsolatok folytatását és azok esetleges elmélyítését az olasz üzleti élet és a magyar gazdasági intézmények között.

Szóljon hozzá!