ZETApress

hírportál

Volksbank a vállalkozókért

Kedvező kamatozású vállalkozói hitelek a Volksbanknál. A kis-, közepes- és mikro-vállalkozások működése és fejlődése csak akkor lehet sikeres, ha kedvező körülmények között juthatnak hitelhez. A kialakult pénzügyi- és gazdasági válság egyik sarkalatos kérdése, hogy a bankok miként tudják betölteni pénzügyi közvetítői szerepüket, vagyis hogyan tudják nagyobb kockázatvállalás nélkül forráshoz juttatni a gazdaság szereplőit ? mondta e hitelekről tartott délelőtti sajtótájékoztatón Balázs László, a Magyarországi Volksbank Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Ebben a helyzetben alapvető jelentősége van az állami- és uniós forrásoknak és a garanciavállaló intézményeknek. A Volksbank ezért is csatlakozott az elsők között az Új Magyarország Vállalkozói Programhoz, illetve az Új Magyarország Kis- és Középvállalkozói Hitelprogramhoz, mivel fennállásának 15 éve során stratégiájának középpontjában következetesen a kis- és középvállalkozások finanszírozása állt. A Magyarországi Volksbank Zrt. december elsejétől vesz részt az Új Magyarország Vállalkozói Program termékének, az Új Magyarország Mikrohitelnek az értékesítésében, amelyhez a program másik terméke, az Új Magyarország Hitelgarancia is kapcsolódik.

Mikro hitel

A mikrohitel a kétszázmillió forintnál kisebb éves nettó árbevétellel rendelkező mikrovállalkozások számára jelent kedvezményes forint alapú hitellehetőséget a jegybanki alapkamatnál kisebb mértékű hitelkamat mellett. A mikrohitelt államilag támogatott refinanszírozással kínálja a Bank: a forrás 50%-át a Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. (MV Zrt.) adja.

A mikrohitel éves kamatlába forgóeszköz-finanszírozás esetében tíz-, míg beruházások finanszírozása esetén tíz és félszázalék. A legnagyobb igényelhető hitelösszeg a forgóeszközöknél hatmillió, míg a beruházásoknál tízmillió forint lehet. (A beruházási hitelhez a projekt teljes megvalósítási költségének legalább húsz százalékát önerőből kell a mikro-vállalkozásoknak finanszírozni). A futamidő a forgóeszközhitelnél maximum egy év, míg a beruházási hitel esetében legfeljebb tíz év.

Hitelgarancia

Az Új Magyarország Hitelgarancia nem csak a mikro-hitelnél, hanem mikro-, kis- és középvállalkozások finanszírozásánál egyaránt segítséget jelent. Állami viszont-garancia mellett az MV Zrt. vállal garanciát forintban vagy euróban adott forgóeszköz- és beruházási hitelekre. A hitelösszeg nagysága legfeljebb százmillió forint lehet.

KKV Beruházási hitel

A Volksbank december elsejétől az Új Magyarország Kis- és Középvállakozói Hitelprogramhoz is csatlakozik. Ennek keretében azoknak a beruházásoknak a finanszírozása válik lehetővé, amelyek nem a Közép-magyarországi Régióban, tehát nem Budapesten és agglomerációjában valósulnak meg. A csak forintban igényelhető hitel összege legalább tízmillió, legfeljebb százmillió forint lehet. A kamatot az EURIBOR alapján határozzák meg, mértéke jelenleg 9 százalék alatti, a futamidő legfeljebb tíz év, a rendelkezésre tartási és tőketörlesztési türelmi idő egyaránt két év.

A Magyarországi Volksbank Zrt

A Magyarországon már 15 éve sikeresen működő Magyarországi Volksbank Zrt. nemcsak a magánügyfelek, a kis- és középvállalkozások, hanem átfogóan a társadalom gerincét alkotó középréteg bankja is. A Bank 65 egységből álló országos fiókhálózatán, hét franchise kirendeltségén és ötszáz fős közvetítői hálózatán keresztül nyújt univerzális pénzügyi szolgáltatásokat.

A bank fő részvényese a Volksbank International AG, a Volksbank AG, a DZ (Deutsche Zentral-Genossenschaftsbank), WGZ (Westdeutsche Genossenschafts-Zentralbank) és a BPBF (Banque Fédérale des Banques Populaires) közös nemzetközi holdingja. A Volksbank AG az első olyan nyugat-európai bankok egyike volt, amely már 1991-ben megkezdte a terjeszkedést Kelet-Közép-Európa piacai felé. A Magyarországi Volksbank Zrt. szorosan együttműködik a Victoria-Volksbanken Biztosítótársaságokkal, melyek termékeit és szolgáltatásait fiókhálózatán keresztül vehetik igénybe ügyfeleik.

Szóljon hozzá!