ZETApress

hírportál

Small Bankingből Smart Banking

Banki kockázatkezelés és fájdalommentes költségcsökkentés címmel zajlott Bank-Inno II. sajtókonferencia a Madách Imre úti Madách Trade Center A épület 2. emeletén. A támogatott projekt az ApPello Kft. innovációja: Small Banking Back Office Levél 2 rendszer kifejlesztése.

Az ApPello innovatív hitelezési, pénztári és készpénzmenedzsment megoldásaival hatékonyabbá tehetők a pénzintézeti folyamatok, jelentősen csökkenthetők a hitelezési kockázatok és a költségek is optimalizálhatók. Megoldásaik rendkívül kedvező ár/érték aránya a technikai újdonságok és az újszerű megközelítés alkalmazásának is köszönhető, segítségükkel pénzügyi ügyfeleink költséghatékonyabban tudják a szolgáltatásaikat nyújtani meglévő és leendő ügyfeleik részére.

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően jövőbiztos, a piaci változásokhoz könnyen alkalmazkodó rendszereket szállítanak partnereinknek, jelenleg a régió hét országában. Smart Banking rendszerük képes a banki folyamatok legnagyobb részének kezelésére. A kifejlesztett rendszer a nagybanki felhasználáson túl elősegíti a kisebb pénzügyi vállalkozások piacra lépését is, ezáltal a gazdasági életre is élénkítő hatást gyakorol.

A cég folyamatosan igyekszik megelőzni a banki igényeket és tovább optimalizálni a folyamatokat; a 2011. október 21-i, második alkalommal megrendezett Bank-Inno konferencia témája is a portfólió fejlesztésének jövőbeli iránya volt. Az ApPello nagy hangsúlyt helyez arra is, hogy gyorsan megtérülő megoldásokat készítsen ügyfeleinek. Kiemelkedő példa erre a Készpénzmenedzsment alkalmazásuk, mely képes akár fél éven belüli megtérülést biztosítani.

A konferencián Paksi Attila, az ApPello Kft. értékesítési és marketingvezetője beszélt a cég innovációs törekvéseiről és az ApPello Smart Banking rendszer bankokra és a kisebb pénzügyi vállalkozásokra gyakorolt pozitív hatásairól. A rendszer képes leegyszerűsíteni és felgyorsítani a banki ügymenetet, felszabadítva így az erőforrásokat a nagyobb hozzáadott értékű tevékenységek számára.

Cél a felhasználói élmény javítása is, amelynek érdekében a cég újabb komoly lépés megtételére: a megjelenítési réteg és a mögöttes üzleti logika felépítésének teljes megújítására szánta el magát. Ennek köszönhetően az ApPello alkalmazások még könnyebben tanulhatóak és használhatóak lesznek, sok új hasznos eszközt és nagyon rugalmas információmegjelenítést biztosítanak.

Az emberek a web-es alkalmazásokat ismerik leginkább, ugyanis ezeket használják a leggyakrabban. Emellett funkcionalitás szempontjából is sokat tanulhatnak az IT szállítók a nagy internetes cégektől. Természetesen egy üzleti alkalmazásban nagyon sok egyéb szempontot is figyelembe kell venni, de az alapelvek megegyeznek: ami egyértelmű és könnyen használható, testre szabható az egyedi igényeknek megfelelően és úgy tud alkalmazkodni a folyamatos változásokhoz, hogy közben sem válik túlságosan bonyolulttá, az jó! ? mondta el a szakember.

Fontos ez például egy fióki tranzakciónál, ahol könnyebben áttekinthető az ügyfél pozíciója, és mód nyílik a keresztértékesítésre is, de természetesen a döntéshozatalhoz szükséges információk bemutatását és a jelentések összeállítását is megkönnyíti ? tette hozzá. Az ApPello igyekszik ügyfeleit is bevonni a fejlesztések üzleti irányának meghatározásába. Ahogy a cég előadásában elhangzott: ? Ügyfeleinkkel együtt tudunk igazi értéket teremteni a megoldásainkkal. Az ő igényeiket kell lefednünk, ezért mutatjuk be előre nekik az új ötleteinket és vesszük szívesen hozzá az ő javaslataikat is.

Az eseményen ezúttal is számos magyar és külföldi tulajdonú bankvezető képviselői vettek részt, az ApPello Kft. második alkalommal is egy magas színvonalú, érdekességekben bővelkedő szakmai konferencia keretein belül tudta bemutatni innovációját, a Small Banking Back Office Levél 2 rendszert, illetve a Small Bankingből Smart Bankinggé átalakulás folyamatát. A rendezvény ? a szakmai témákon túl ? kiváló lehetőséget kínált kapcsolatépítésre és kötetlen beszélgetésre. Az esemény színvonalát emelte Szupkay Viktor stand-up comedy előadása, a Lavazza finom kávéspecialitásai, illetve a Söptei pincészet borai.

Szóljon hozzá!