ZETApress

hírportál

Kész az új menetrend

A december 14-től, jövő vasárnaptól érvényes 2008/2009-as menetrendben utasaink továbbra is kihasználhatják az ütemes-menetrend előnyeit, kibővítve a most bevezetésre kerülő változtatásokkal. A jövő évi menetrendi struktúra kialakításakor a Dunántúlra történő ütemes menetrend kiterjesztése volt a cél, a menetrend ésszerűsítése mentén ? tudtuk meg a MÁV-START minapi sajtótájékoztatóján.

Ezek alapján, a valós és tömeges utas igényekhez igazított struktúra kialakításakor a kihasználatlan vagy indokolatlan többletkapacitások átcsoportosításra kerültek, így a nyugat-magyarországi vasúti szolgáltatások javulnak anélkül, hogy az többlet költséget eredményezzen. Az átcsoportosítások megvalósítása a következők alapján történt: a csúcsidőn közlekedő, kihasználatlan vonatok közlekedésének korlátozása, vagy megszüntetése; tanítási szünetben a napközben, csúcsidőn kívül közlekedő vonatok közlekedtetésének szüneteltetése; év végi közlekedési korlátozások bevezetése.

A menetrend szerkezeti átalakítása mellett számos változás történik a 2008/2009-as menetrendben, új minőségi vonatok közlekednek napközben Erdélybe, Budapest- Bécs-München között forgalomba áll az ÖBB osztrák vasúttársaság új prémium terméke a Railjet, megújul a németországi éjszakai vasúti kínálat, belföldön forgalomba állnak a 3. generációs InterCity kocsik, bizonyos vonalak esetében az InterCity vonatok kerékpárszállító kocsikkal is közlekednek, illetve megvalósul az interregionális összeköttetés Kecskemét és Kaposvár között. A továbbiakról itt olvashatunk.

Az új menetrendet csak a múlt héten, az elfogadás után adták nyomdába, így egy-két hétig még nem forgathatjuk. Mégsem kell nélkülöznünk a benne rejlő információkat, mert erről a linkről a teljes anyag letölthető.

Szóljon hozzá!