ZETApress

hírportál

Tanuljuk a vállalatirányítást!

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar CooSpace rendszerén meghirdetett országos tanulmányi versenyre a szervezők november 25-ig várják minden olyan középiskolás diák jelentkezését, aki játék közben szeretné kipróbálni egy vállalat irányítását. A kétfordulós szerepjáték célja, hogy a versenyzők a megadott információk alapján életszerű döntéseket hozzanak, és minél nagyobb profitot szerezzenek.

A frissen kinevezett vezérigazgatók feladata lesz, hogy a szükséges eszközök beszerzése után termékeket állítsanak elő, és azokat eladják a fantáziakontinensen található két ország, Moan és Ursia piacán. A játék során azonban az életben is felmerülő problémák nehezítik az előrejutást, melyek megoldása nagyfokú kreativitást és stratégiai gondolkodást igényel a diákoktól.

A legjobban teljesítő 28 ?vállalatvezető? december 15-én a Gazdaságtudományi Kar nyílt napján mérkőzhet meg a fődíjért: egy értékes laptopért. Ugyanakkor a nyílt nap az online tanulmányi verseny eredményhirdetésén kívül más érdekes programot is kínál majd, hiszen a klasszikusnak számító kari bemutatkozáson túl nagy hangsúlyt kap az egyetemi élet és légkör bemutatása is.

A látogatóknak lehetőségük lesz a hallgatókat és a HÖK tagjait is megkérdezni tanulmányi és ?egyéb? tapasztalataikról és ? rövid regisztrációt követően ? bárki kipróbálhatja az elektronikus oktatási rendszer, a CooSpace működését, amit minden GTK-s hallgató használ.

A rendhagyó verseny célja, hogy gyakorlatorientált képzési szemléletünket és az elektronikus oktatási rendszert a diákok játékos formában már a középiskolában is megismerjék. A nyílt nap ugyanakkor szakítva az eddigi hagyományokkal teljesen megnyitja új épületünk kapuit a középiskolásoknak, egy kis ízelítőt adva az egyetemista életből és a GTK-s életérzésből. Ennek szellemében lesznek szak-specifikus előadások, lehet menni a TO-ra felvételi ügyekben, lehet kérdezgetni felsőbb évfolyamosokat és bemutatkoznak a hallgatói szervezetek is ? hangsúlyozta Szakál Péter, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar hivatalvezetője.

Szóljon hozzá!