ZETApress

hírportál

Az FKF felkészült a légre

A fővárosi légszennyezettség miatt csökkenti a Hulladékhasznosítómű kapacitását az FKF Zrt. A fővárosi füstriadó tájékoztatási fokozatának intézkedési tervét léptette életbe csütörtökön a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. A Főpolgármesteri Hivatal kérésének értelmében, miszerint a budapestiek csökkentsék a szén- és olajtüzelésű fűtőberendezések használatát, november 6-án üzemen kívül helyezték a budapesti Fővárosi Hulladékhasznosítómű egyik kazánját.

A fővárosi légszennyezettségi állapotot folyamatosan mérő műszerek adatai alapján a Főpolgármesteri Hivatal arra kérte Budapest lakosságát, hogy önkéntesen korlátozzák a kétütemű benzinmotorral és dízelmotorral működő járművek, valamint a szén- és olajtüzelésű fűtőberendezések használatát.

Az Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. füstriadó esetén követendő intézkedési tervének megfelelően a jelenlegi szakaszban ? a kérésnek megfelelően ? leállította a Hulladékhasznosítómű egyik kazánját, így annak teljesítménye 25 százalékkal csökkent.

A fővárosi füstködriadó elrendelése esetén az FKF Zrt. korlátozza a helyhez kötött légszennyező források ? a fűtés, a Hulladékhasznosítómű, Anyaggyártó- és útépítő minősítő Üzem, valamint az üzemanyagtöltő állomások ? károsanyag-kibocsátását. Az FKF Zrt. megkülönböztető és figyelmeztető jelzéssel ellátott, közszolgáltatást végző gépjárművei a fővárosi füstködriadó esetén elrendelt esetleges forgalomkorlátozás alól mentességet élveznek. Amint a helyzet megkívánja, és a Főpolgármesteri Hivatal elrendeli a füstriadót, az FKF Zrt-nél életbe lép a riasztási fázis, amikor 50 százalékkal csökken a kazánok működése.

Szóljon hozzá!