ZETApress

hírportál

Új Coop-üzlet Mindszenten

Szerda óta egy új Coop üzlet várja vásárlóit Mindszenten, a 400-as számú Tisza Coop Szupermarket, mely a Coop Szeged Zrt-nek köszönhetően nagymértékben hozzájárul a város és a vonzáskörzet lakosságának közellátásához. A Coop Szeged Zrt. további boltnyitásokat tervez ? tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

A március 3-án kezdődő munkálatok során a korábban Mindszenti ÁFÉSZ tulajdonában lévő áruházat a főfalakig visszabontották, és a helyére 200 millió forintból egy 620 m2 eladótérrel, 550 m2 kiszolgáló területtel rendelkező szupermarketet építettek. Kelemen János a Coop Szeged Zrt. elnök-vezérigazgatója a megnyitón elmondta, hogy a fogyasztók gyors és kényelmes vásárlását segítő legmodernebb technikával (integrált Coop informatikai rendszer, érintőképernyős kaszák, ADSL rendszerhez csatlakoztatott POS terminálok,) felszerelt üzlettel, a vevők kiszolgálását segítő 19 fő alkalmazottal, vevőbarát nyitva tartással, valamint a 6 ezer cikkelemet meghaladó árukészlettel nem csak a 7500 fős Mindszent város, hanem az egész térség piacvezető áruháza kíván lenni.

A Coop Szeged Zrt. 2003-ban hasonló tervekkel nyitotta meg első újépítésű szupermarketjét Mórahalmon, amely igazolva az elvárásokat, mára a régió piacvezető áruházává vált. A 23 db üzlet mellett a Coop Szeged Zrt. vendéglátással, ingatlanok bérbeadásával, cégek felszámolásával is foglalkozik, azonban a bevételek meghatározó részét fő profiljuknak megfelelően az élelmiszerkereskedelembe forgatják vissza.

A társaság megfelelő gazdálkodását és jól szervezett munkáját igazolja, hogy várható hatmilliárdos árbevételével a Coop gazdasági csoportján belül folyamatosan az előkelő nyolcadik helyen áll, és az elmúlt évek alatt közel hárommilliárd forintot meghaladó összegű forrást tudtak fejlesztésekre fordítani. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a Szeged melletti Deszk községben is már nyitásra készen áll egy, a mindszenti szupermarkethez hasonló áruház, már csak az engedélyezési eljárás befejezését várják.

Kelemen János kérdésre válaszolva elmondta, hogy cégük hosszú távú stratégiáját követve a következő évben is további új üzletek építését, és megnyitását tervezik, bízva abban, hogy ezek működésük során képesek havonta akár 20-40 milliós forgalmat egyenként is generálni.

A Coop Szeged Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint a kialakult gazdasági-pénzügyi helyzet nem kedvez a kereskedelemnek, de véleménye szerint a folyamatos fejlesztésekkel folyóáron növekedés, forgalombővülés mindenképpen elérhető.

Örömmel tapasztalják, hogy az elmúlt időszakban a vásárlói szokások változtak, a fogyasztók egyre inkább a legközelebb eső üzleteket részesítik előnyben, ami a Coop áruházak centrumban való orientáltságának kedvez. A Coop Szeged Zrt. a folyamatos fejlesztések mellett nem feledkezik meg alkalmazottjairól sem, a több mint négyszáz dolgozójának informatikai, kereskedelmi, nyelvi képzést és fejlődést biztosít.

Az ünnepélyes megnyitón Murányi Lázsló a Co-op Hungary Zrt. vezérigazgatója is részt vett és elmondta, hogy a fogyasztási kedv csökkenése nem elsősorban az élelmiszeripart érinti, így Mindszenthez hasonlóan az ország több pontján is folyamatos fejlesztéseket, további zöldberuházásokat terveznek. A Coop koncepciója, miszerint a boltok színvonalának folyamatos emelésével a forgalom akár 20-30%-os növekedése is elérhető, beigazolódott. Dr. Zsótér István Mindszent polgármestere a megnyitón a Coop szupermarketet példaértékűnek nevezte, hiszen azon túl, hogy a lakosok kényelmét szolgálja, a város részére közel húsz új munkahelyet is teremtett.

Szóljon hozzá!