ZETApress

hírportál

Szarvasi saslik

Grillszezon kedvencek a Gallicooptól. Izgalmas újdonságok az idei nyár főszereplői. A Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. idén nyárra ínycsiklandó saslik variációkat alkotott a grillszezon szerelmeseinek ? tudtuk meg sajtósaiktól.

A nyársra fűzött, pácolt és ?színesen? fűszerezett Grill Party pulykafalatok három ízben kaphatók: a Dolce Vita a mediterrán világot, a Tex-Mex Mexikó zamatát idézi, az aszaltszilvás-vörösboros pedig igazán különleges íz-élményt ígér. A konyhakész, friss pulyka színhúsból készült szezonális termék megsüthető szabadtűzön, és így a grillpartik kedvence lehet, de elkészíthető tepsiben is a család örömére.

A nagy sikerű Gyros-tál mellett a Gallicoop Zrt. legújabb termékfejlesztésének eredményeként idén nyáron izgalmas Grill Party saslik-variációkat próbálhatnak ki a grillszezon rajongói. A pálcikára fűzött, apró ? méltán népszerű ? húsfalatok a Gallicoopnak köszönhetően finoman pácolva és különlegesen fűszerezve, konyhakész állapotban kaphatók. Nem csak szabad-tűzön vagy grillrácson, de tepsiben megsütve is ízletes és egészséges ebéd vagy vacsora készíthető belőle.

A nyárson kínált szezonális újdonság védőgázas csomagolásban, háromféle ízesítéssel kerül forgalomba: az élénksárga és zöld fűszerekkel készített Dolce Vita a mediterrán világot, a vörös páccal bevont Tex-Mex Mexikó konyháját idézi, míg az aszalt szilvás-vörösboros variáció az édes, gyümölcsös töltelék és a bor aromája miatt egyedi gasztronómiai élményt ígér. ? Változatos, finom pácainkkal biztosítjuk a kiváló minőségű pulyka színhús egyedülálló zamatosságát, illetve megkönnyítjük a saslik puhulását is a sütés során ? mondta Erdélyi István, a piacvezető hazai pulykafeldolgozó elnök-vezérigazgatója.

A Dolce Vita és Tex-Mex variációk 450 grammos tálcás kiszerelésben ? bolttípustól függően ? 535-615 forint közötti áron kaphatók, az aszaltszilvás-vörösboros saslikot pedig 600 grammos csomagban, 615-799 forint közötti áron kínálják az ország nagyobb kereskedelmi láncai idén nyáron.

A Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. a baromfiipar meghatározó résztvevőjeként Magyarország stabilan piacvezető pulykafeldolgozó vállalata, hazai részesedése 40%. A többségi (85%) magyar tulajdonú cég 1989-es megalakulása óta folyamatosan növeli pénzügyi és szakmai eredményeit, 2010-ben nettó értékesítési árbevétele 27,5 milliárd forint volt. A többszörösen díjnyertes Gallicoop hazánkban egyedülálló vertikális, zárt rendszerű pulykatenyésztő integrációt hozott létre.

Magas színvonalon szervezte meg az ehhez szükséges alapanyag termelést, feldolgozást, a húskészítmény-előállítást, valamint az értékesítést. A társaság biztosítja a törzsállományhoz szükséges pulyka szülőpárállományt, de a tojások keltetését is maga végzi. A termelés egyéb fázisait önálló, a céggel hosszú távra szerződött termelőkre bízza, közel 1400 embernek biztosít megélhetést a régióban.

Töretlen sikerein keresztül jelentős szerepe volt abban, hogy ? Izrael és az USA után ? Magyarország jelenleg a harmadik legnagyobb pulykafogyasztó nemzet a világon. A szarvasi székhelyű cég rendre újabb exportpiacokat hódít meg, tavalyi értékesítésének több mint negyede exportból származik. A széles termékválasztékot kínáló vállalat szigorú élelmiszer-biztonsági szempontok érvényesítésével garantálja a kiváló termékminőséget.

Szóljon hozzá!