ZETApress

hírportál

Az Európai Kereskedelem Napja

A magyarországi központi rendezvény november 5-én negyedik alkalommal kerül megrendezésre. Előkészítésére és az ország több pontján szerveződő programok összefogására a VOSZ, mint az EuroCommerce egyik magyarországi tagszervezete vállalkozott, együttműködve szakmai, érdekvédelmi szervezetekkel, melyek az MKIK, az OKSZ, a KISOSZ, az ÁFEOSZ, a KASZ, és az MBSZ.

Az Európai Unió szakmai szervezeteit tömörítő EuroCommerce kezdeményezésének célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a kereskedelem gazdasági szerepére, fontosságára, a vásárlók mindennapjait átszövő technikai fejlődésre, az ágazatot jellemző gazdasági mutatókra. Az Európai Kereskedelem Napja a hagyományteremtő kezdeményezés nyomán minden év novemberének ötödik napján kerül megrendezésre Magyarországon és az Európai Unió több tagországában egyaránt. Ez évben a rendezvény szakmai védnökei Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter és Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter.

A rendezvény lehetővé teszi a kereskedelem eredményeinek és a legidőszerűbb kereskedelmi problémáknak – sajtónyilvánosság előtti – megvitatását, a szakmai közélet kiemelkedő személyiségei, az érdekképviseleti szervezetek vezetői, valamint állami vezetők részvételével.

Az Európai Kereskedelem Napján a résztvevők az alábbi témákról váltanak szót a Budapesten megrendezésre kerülő szakmai fórumon: a szakma két évtizedes mérlegének értékelése: mit adott, ad, és képes adni a jövőben a kereskedelem az országnak, milyen eredményeket mutathat fel, a fogyasztók és a kereskedelem kapcsolata, szakképzés, az oktatás helyzete a kereskedelemben, a vásárlót kiszolgáló alkalmazottak helytállása.

A rendezvény programjának keretében a kiemelkedő eredményeket elért magyar kereskedők, a szakmai érdekvédelmi szervezetek javaslatai alapján idén is magas szintű állami és szakmai kitüntetésben részesülnek: átadásra kerülnek Klauzál Gábor Díjak és Miniszteri Elismerések, valamint a VOSZ által alapított Magyar Kereskedelemért Nagydíj is.

Az Európai Kereskedelem Napja rendezvény a vásárlókhoz is szól. A rendezvényhez csatlakozó kereskedők azzal is felhívják a figyelmet az eseménysorozatra, hogy az Európai Kereskedelem Napja emblémájával ellátott üzletekben különféle árengedmények, ajándékok, játékok és nyereményakciók várják őket. A szakmai szervezetek célja, hogy a vásárlók a lehető legtöbb alkalommal elégedetten távozzanak az üzletekből, ezért is fogtak össze a következő üzenettel: Együtt a vásárlókért. A programokról egyéb információk itt tekinthetők meg.

Szóljon hozzá!