ZETApress

hírportál

A Fidesz beismerte kudarcát

Már most láthatjuk, milyen eredményekhez vezet, ha az ellenzéki párt végrehatja az elmúlt időszakban kiszivárgott titkos programját, amelyben a nyugdíjak befagyasztása mellett a beruházások leállítása is szerepel. Amíg a kormány azon dolgozik, hogy minél több olyan beruházást vonzzon az országba, mint amilyen a Kecskeméti Mercedes-gyár építése, addig a Fidesz láthatóan arra törekszik, hogy elszabotálja ezeket, tudatta Budai Bernadett kormányszóvivő.

A világ egyik legjelentősebb gumiipari vállalata, az indiai Apollo Tyres a múlt héten döntött úgy, hogy az ellenzéki párt által kezdeményezett népszavazás kivárása helyett visszavonja a Gyöngyösre tervezett, 900 munkahelyet teremtő, első lépésben mintegy ötvenmilliárd forintos beruházásának tervét és új helyszínt keres a gumigyárnak.

Amíg a Fidesz beruházásellenes politikájával megfosztotta egy lehetőségtől a gyöngyösieket, addig a kormány azon dolgozik, hogy az ország ne veszítse el végérvényesen a beruházást, és Magyarországon létesítsen gyárat, munkahelyeket a cég. Különösen álságos a Fidesz politikája, mert miközben ráolvasásszerűen sokszázezer munkahely teremtéséről beszélnek, addig megakadályoznak egy közel ezer embernek munkát adó, ezer család megélhetését biztosító beruházást. Nyilvánvalóan az a céljuk, hogy a kormánynak okozzanak károkat, de ezzel az országnak ártanak.

Mostanra úgy tűnik, néhányan felismerték a Fideszben, mekkora kárt okozhat Orbán Viktor beruházásellenes politikája, és ma már több fideszes vezetésű település áll sorba azért, hogy ott épüljön meg a gyár. Számos lehetséges tovább helyszín van még, ahol szívesen látnák a befektetőt. Arra biztatjuk a Fidesz önkormányzati politikusait, hogy ne Orbán Viktor politikai érdeke, hanem az emberek és az ország érdeke szerint cselekedjen, és támogassák a beruházás megvalósítását, bármelyik hazai helyszín mellett dönt is a vállalat, fejeződik be a kormányszóvivői közlemény.

Szóljon hozzá!