ZETApress

hírportál

Megszűnt a kapcsolat?

Délelőtt fél 11-kor indult az utolsó 179A jelű autóbusz Csepelről, s ezzel a hétvégi autóbusz-közlekedés a Szent Imre tér és a Kvassay híd között megszűnt, hirdeti tegnap óta egy-egy fekete tábla mindegyik érintett BKV megállóban. A szombatonként közlekedő betétjárat ugyanis a paraméterkönyv augusztus 21-i hatálybalépésével megszűnik. A 179-es járat eddig is, és ezután is csak hétköznaponként közlekedik az említett vonalon.

A változások nem csak Csepelen, hanem egész Budapesten bekövetkeznek. Több járatot átszámoznak, néhányat megszűntetnek, míg másokat összevonnak. A számcsere azért lesz, hogy a villamos, trolibusz, fogaskerekű ? mely ezután 60-as lesz! ? és az autóbusz-közlekedésben ugyanazon szám csak egyszer forduljon elő. A változások fele jövő csütörtökön, míg másik fele szeptember 6-án, szombaton következik.

Az összevonások, járat-meghosszabbítások célja, hogy kevesebbszer kelljen átszállnunk. Az 5-ös busz ezután Pasarétről a Március 15-e tér helyett Rákospalotáig, a 62-es villamos viszont Palotáról a kőbányai Mázsa tér helyett egészen a Blaha Lujza térig közlekedik. A 8-as busz sem fordul vissza Budára az Erzsébet hídnál, hanem a 112-eshez hasonlóan érinti az Astoriát és a Kálvin teret. A Boráros térről induló 12-es sem fordul vissza Csörsz utcánál, hanem továbbmegy az Apor Vilmos tér felé a 112-es vonalán.

Akad egy holnapi örömhír is a fővárosban. A Csepeli HÉV vonalán befejeződik az aluljáró építése, így a vonatok két hét után újra elindulnak. Reggeltől nem kell már a pótló-buszokra szállnunk, ha a Boráros térről a Csepelre igyekszünk, s ez végre egy örvendetes változás.

Szóljon hozzá!