ZETApress

hírportál

Sétahajón ünnepelt a MOKK

A héten zajlott a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara (MOKK) nyári szünet előtti utolsó nagy rendezvénye. A meghívottak között az olasz és magyar politikai élet neves képviselői vettek részt. Az immár hagyománynak számító rendezvényen Stricca elnök úr személyesen köszöntötte a politikai élet megjelent fontos személyiségeit, Egyed Gézát, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium szakállamtitkárát, Kóka János, SZDSZ-es frakcióvezetőt, Massimo Romagnoli uniós parlamenti képviselőt, aki a Berlusconi kormány által megbízott tanácsos, a külföldön élő olaszok koordinátora, valamint a Kiáltvány Mozgalom képviselőit.

A gálavacsorán kerek évfordulót ünnepelt a MOKK. Éppen tíz éve, hogy az olasz kormány hivatalosan is elismerte a Magyarországon működő Olasz Kereskedelmi Kamarát. Stricca elnök hangsúlyozta a Sistema Italia (melynek részese az Olasz Nagykövetség, a MOKK és az Olasz Külkereskedelmi Intézet) Magyarországon végezett tevékenységének fontosságát.

Jó hangulatban telt a sétahajózás, fehér asztal mellett kiváló alkalom nyílt arra, hogy Stricca elnök beszámoljon a Kiáltvány Mozgalom eddigi eredményeiről is, a tárgyalásokról, melyeket a magyar kormánnyal folytattak. A nemzetközi business szektor többször is arra kérte a magyar kormányt, hogy a nélkülözhetetlen reformokat hajtsa végre: adóreform, állami apparátus reformja, egészségügy, oktatás és nyugdíjrendszer reform.

A vacsora Farkas Tamás fekete színházával zárult, foszforeszkáló pantomim- és bábjátékkal szórakoztatták a közönséget. A jó hangulatról az Old Boys együttes gondoskodott, a táncparkettre csalogatva a vendégeket, akik éjszakába nyúlóan ropták a táncot. Az est legügyesebb táncosa jutalommal távozhatott, hamarosan elrepülhet egy európai fővárosba.

Szóljon hozzá!