ZETApress

hírportál

A KHEM tanulmányozza az ÁSZ-jelentést

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) vezetése kézhez kapta az Állami Számvevőszék jelentését a 2007-ben befejeződő autópálya beruházások ellenőrzéséről. A jelentésben megfogalmazott javaslatok áttanulmányozása után ? azokat figyelembe véve ? a szaktárca megteszi az általa szükségesnek tartott lépéseket, tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

A KHEM fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy az elmúlt évek egyedülálló fejlesztéseinek eredményeként Magyarországon mára több mint ezer kilométer hosszúra bővült a gyorsforgalmi úthálózat. A hálózat fejlesztésének kereteit az Autópálya törvény, az Országos Területrendezési Terv és több kormányhatározat alapozta meg. A fejlesztések nem csak közlekedési, hanem gazdaságélénkítési és térségfejlesztési szempontból is jelentősek, látható eredményeket hoznak. A hálózatba bekapcsolódott térségek iránt érzékelhetően megnő a befektetők érdeklődése, amint ez például Dunaújváros esetében is megfigyelhető.

Mint köztudott, az ÁSZ-jelentés kimondta, hogy a Köröshegyi völgyhíd helyett más nyomvonalat kellett volna választani, a dunaújvárosi Duna híd megépítését csak az M8-as autópálya elkészültére kellett volna időzíteni, s a beruházások előtt gazdaságossági számításokat kellett volna végezni.

Szóljon hozzá!