ZETApress

hírportál

Dunamenti sikerek

Dunaharaszti és dunakeszi iskolák csapatai nyerték meg a K&H pénzügyi tudásversenyének középdöntőjét. A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! ? országos tudásverseny budapesti regionális középdöntőjének legjobbja alsós kategóriában a Hunyadi János Általános Iskola csapata lett, felsős kategóriában pedig a Bárdos Lajos Általános Iskola csapata jutott tovább a döntőbe.

A középdöntő során öt csapat versenyzett egymással: a gyerekeknek játékos feladatok, gyakorlati példák megoldásán keresztül kellett bizonyítaniuk pénzügyi tudásukat. K&H Csoport támogatási stratégiájának kiemelt területe a fiatalok oktatása, és fontos feladatának tekinti, hogy a felnövekvő generáció mielőbb elsajátítsa az alapvető pénzügyi ismereteket, mely a teljes élet nélkülözhetetlen része. Ezért hirdette meg országos pénzügyi tudásversenyét általános iskolások részére, amely során nem csak a tanulókat, hanem az iskolákat és a pedagógusokat is díjazza ? tudtuk meg Ollé Ágnestől.

A Vigyázz, Kész, Pénz! ? országos tudásverseny első, online fordulójára 150 csapat nevezett, majd a második fordulóba 50 csapat jutott tovább. A regionális középdöntőkben ? Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Pécsett és Győrött ? alsós és felsős kategóriában versenyez egymással öt-öt csapat, a feladatok között kvízkérdések, gyakorlatias feladatok, háztartási, pénzügyi feladványok is szerepelnek. A budapesti regionális középdöntő nyertesei májusban a budapesti döntőben folytathatják a versenyt.

A K&H Csoport a verseny során az első három helyezett csapatot, az iskolákat és a pedagógusokat is díjazza. A győztes csapatot balatoni nyaralással, az iskolát öt számítógéppel, a felkészítő pedagógust pedig ajándékutalvánnyal jutalmazza. A verseny részletei, valamint a középdöntő csapatainak névsora idekattintva található.

Szóljon hozzá!