ZETApress

hírportál

Fejleszt a Knorr-Bremse

Egymillió eurós uniós támogatással új üzemet épít a Knorr-Bremse a dél-pesti Helsinki úton, tudtuk meg Oláh Antal ügyvezető igazgatótól a délelőtti sajtótájékoztatón. Garamhegyi Ábel, az NFGM szakállamtitkára az összeget sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarta. Mivel Brüsszelnek hatvan napja van a kérelem elbírálására, így a választ csak két hónap múlva adhatja meg.

Az új üzem a megszűnő régitől mintegy hatszáz méterre épül fel, s a jövő év végére kezdi meg a termelést. Új gépsorok is érkeznek, de a működőképes régieket is áthozzák ide. A régi gárdára számítanak, de 130 új, közöttük harminc diplomához kötött munkahelyet is létesítenek. A foglalkoztatottak létszáma így 730-ra bővül.

A gyárban a vasúti járművek fékrendszereit készítik. Nem csak alapanyag-igényes, de tudásigényes munkát végeznek itt, főleg hazai beszállítókra támaszkodva. Dolgozóik nem csak izomrostot, de szürkeállományt is adnak majd munkájukhoz.

A Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. mára a cégcsoporton belül a fékezőerőt előállító rendszerek legnagyobb gyártójává vált. A kft-nél mintegy hetven mérnök dolgozik a tuskós és tárcsás fékek, pneumatikus fékvezérlés, valamint szoftverek fejlesztési területén. Nemrég zárult le egy, a csúszásgátlás javítását szolgáló kutatási projektjük is.

Szóljon hozzá!