ZETApress

hírportál

Megszűnik egy hivatal

Július elsejével az egyszerűbb és hatékonyabb szervezeti működés érdekében a Magyar Vasúti Hivatal (MVH) beolvad a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) szervezetébe, adta hírül a KHEM Sajtóosztálya. A második félévtől a nemzeti közlekedési hatóság szervezetébe kerül a vasúthatósági tevékenység.

A vasúti közlekedés területén hatósági feladatokat ellátó két közigazgatási szervezet összevonásával befejeződik a valamennyi közlekedési alágazatot érintő hatósági tevékenységek integrálása. Az NKH a korábban önálló hatóságok ? légügyi hatóságok, Közlekedési Főfelügyelet, Központi Közlekedési Felügyelet, megyei közlekedési felügyeletek, Polgári Légi-közlekedési Hatóság és a Katonai Légügyi Hivatal ? egyesítésével létrehozott egységes közlekedési hatóság.

Az intézkedéssel a piaci szereplők számára egyszerűsödnek a hatósági eljárások. A beolvadást követően az NKH, mint egységes vasúthatóság ellátja a vasúti igazgatási hatósági tevékenységet és a közlekedési hatósági feladatokat is. Az NKH, mint vasúti igazgatási szerv független a vasúti társaságoktól és a Vasúti Pályakapacitás-elosztó Szervezettől.

Szóljon hozzá!