ZETApress

hírportál

Engedélyt kapott a MÁV-TRAKCIÓ

A MÁV-TRAKCIÓ Vasúti Vontatási Zártkörűen Működő Részvénytársaság megkapta az országos árutovábbítási tevékenység végzésére vonatkozó működési engedélyét a Magyar Vasúti Hivataltól. A Magyar Vasúti Hivatal által kiadott működési engedély ? a 2005. évi vasúti közlekedésről szóló törvény rendelkezései alapján ? határozatlan időre szól. Az Európai Unió Tanácsának 1995. évi, a vasúttársaságok engedélyezéséről szóló irányelve szerint kiállított működési engedély az Európai Gazdasági Térség (EGT) valamennyi tagállamában érvényes, tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

A működési engedély feljogosítja a MÁV-TRAKCIÓ Zrt.-t, hogy ? a vasúti tevékenységet végző társaságokra vonatkozó jogszabályokban meghatározott szabályok figyelembe vételével ? korábbi feladatain kívül vasúti árutovábbítási tevékenységet is végezzen. A MÁV-TRAKCIÓ Zrt. ? a MÁV-START Zrt. alvállalkozójaként ? közreműködik a személyszállítási tevékenység, illetve vasúti személyszállítási közszolgáltatás végzésében. A MÁV-TRAKCIÓ Zrt. ? a MÁV-START Zrt.-vel megkötött, személyszállítási célú vontatási szolgáltatás biztosítására vonatkozó szerződése alapján, alvállalkozóként ? pályavasúti szolgáltatások lebonyolításában a korábbiakban is részt vett.

A vontatási társaság a MÁV-START Zrt.-vel megkötött, három évre szóló megállapodás szerint személyszállító szerelvények továbbítását, valamint motorvonatok vezetését látja el. A MÁV-TRAKCIÓ Zrt. a MÁV Cargo Zrt. részére, megrendelésére ? a vasúti áruszállító társasággal ugyancsak korábban megkötött, két évre szóló szerződése alapján ? nyújt árutovábbítással összefüggő vontatási szolgáltatást. A MÁV-TRAKCIÓ Zrt. a közelmúltban ötéves, vontatás-szolgáltatásra vonatkozó keretszerződést kötött a CER Zrt. áruszállító magánvasúti társasággal.

Magyarország piacvezető vasúti vontatási társaságának célja, hogy ? a patinás múltú MÁV hagyományaira építve ? a hazai és nemzetközi piaci viszonyok között is eredményesen működjön. Üzleti partnerei, megrendelői részére korszerű, versenyképes, a változó körülményekhez igazodó szolgáltatást kíván nyújtani.

Szóljon hozzá!