ZETApress

hírportál

Folytatódik a sikertörténet

Hosszas előkészítés után hétfőn a KA-VOSZ ZRt. a Konstrukcióban résztvevő Bankokkal, a Hitelgarancia ZRt-vel, illetve a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériummal közösen útjára indítja a kétéves futamidejű Széchenyi Kártya 2 konstrukciót, amely a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak nyújt kedvezményes kamatozású, szabad felhasználású hitelt a piac egyik lekedvezőbb konstrukciója keretében.

A kétéves futamidejű Széchenyi Kártya 2 kibocsátásával egy időben a KA-VOSZ ZRt. sokkal előnyösebb kondíciókat vezetett be a korábbi Széchenyi Kártyához képest. Az eddigi negyedéves törlesztés megszűnik, egyszerűbbé vált az igénylés, valamint bővül az elektronikus ügyintézés.

Az új, hosszabbított futamidejű kártya sokkal előnyösebb feltételekkel vehető igénybe elődjénél; az eddigi negyedéves törlesztési kötelezettség teljesen megszűnik és bővül az elektronikus ügyintézés is. Eltörlésre került az eddigi ?kötelező Széchenyi Kártya előélet? elvárás is, amely szerint a tízmillió forintnál magasabb hitelt csak az a vállalkozás kaphatott, amely egy évig legalább ötmillió forintos kártyával rendelkezett. Mostantól minden, legalább két éve működő vállalkozás igényelhet akár 25 millió forintot is.

Hétfőn indul a kétéves futamidejű Széchenyi Kártya 2

Az állam a Széchenyi Kártya 2 konstrukcióhoz is biztosítja az 1%-os mértékű kamattámogatást és a garanciadíj 50%-át átvállalja a vállalkozásoktól. A hitelhez egyáltalán nem szükséges ingatlanfedezet. Az új kártyát a megszokott egymillió és 25 millió forintos összeghatár között lehet igényelni a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), valamint a Területi Kereskedelmi és Iparkamarák, valamint a KA-VOSZ ZRt. irodáiban.

A Széchenyi Kártya 2 két éves futamideje alatt a vállalkozónak elegendő csak egyszer, az új támogatási szerződés újrakötésénél megjelennie, ekkor kerül sor a banki felülvizsgálatra is. Tehát Széchenyi Kártya 2 kéthéten belül, kétéves futamidővel, akár 25 millió forint hitelösszegig, állami kamat-, és garanciadíj támogatással, ingatlanfedezet nélkül, minimális adminisztrációval igényelhető és a piac bizonyítottan az egyik legjobb hitelkonstrukciója, mely minden vállalkozás számára 20 km-en belül elérhető.

Szóljon hozzá!