ZETApress

hírportál

SAP és CO2

Csökkentette szén-dioxid kibocsátását az SAP. Az SAP AG bejelentette, hogy 2010-ben 4%-al csökkentette globális szén-dioxid kibocsátását a megelőző évhez képest, mely így 430 ezer tonnát jelent ? tudatta Arató Márk.

Az immár több éve történő mérsékléssel a szoftvercég célja az, hogy 2020-ra elérje az évi 250 ezer tonna értéket, mely a 2000-es év adatával egyezik meg. A szén-dioxid csökkenés okai között megtalálható az, hogy az SAP megújuló energiát vásárolt, valamint változik a dolgozók munkába járási szokása is. ? A két számjegyű árbevétel-növekedés bejelentése után büszkén mondhatom, hogy mindez csökkenő globális üvegházhatást okozó gázkibocsátás mellett történt meg. Az SAP fenntarthatósági megoldásainak használatával nyomon követjük, és jelentjük az emisszió negyedévenkénti alakulását ? mondta Peter Graf, az SAP fenntarthatósági igazgatója.

A vállalat 2010 negyedéveiben 106, 109, 112, 103 kilotonna globális kibocsátást közölt. Az SAP a hamarosan megjelenő Éves Fenntarthatósági Jelentésében számol majd be részletekbe menően az auditált szén-dioxid kibocsátás mellett az energia-, és a vízfogyasztás adatairól is.

Az SAP

Az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működést érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 105 ezer ügyfélnek teszi lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést.

Szóljon hozzá!