ZETApress

hírportál

Kontaktlencsék Gyálról

Hazánkat választotta beruházása színhelyéül a legnagyobb angol kontaktlencse tisztítófolyadék-gyártó, a Sauflon Parmaceuticals Ltd, mely közel hárommilliárd forintos beruházással Gyálra telepít gyártósort ? tudtuk meg a délutáni sajtótájékoztatón. A Dél-Pest melletti településen évente százmilliót is meghaladó lágy kontaktlencsét készítenek majd. Szeretnék mielőbb elérni az évi 350 milliót!

Az ITD Hungary-ban történt ünnepi pezsgőzés után elmondták, hogy a gyáli gyár építése egy éve kezdődött, már négy hónapja üzemel és 140-en dolgoznak benne folyamatos műszakban. Az első két évben 160, az azt követő háromban kétszáz új munkahelyet hoznak létre.

A komoly gépsorok üzemeltetése elektrotechnikai szakembereket igényel, míg a minőségellenőrzést, csomagolást betanított munkások is végezhetik. Arányuk 60-40% a technikusok javára. Kizárólag magyar munkaerőt alkalmaznak, de a betanításuk Angliában, vagy Nyugat-Európában történik, ezért az angol nyelvtudás alapkövetelmény.

A brit cégnek a világ öt kontinensén találhatók leányvállalatai, ezekből több mint ötven országot szolgának ki termékeikkel. A főbb európai piacokon, így hazánkon kívül Német-, Francia- és Olaszországban, Belgiumban és Hollandiában is jelen vannak. A beruházást a magyar kormány támogatja, képzési és fejlesztési adókedvezményt biztosít. Az itthoni gyártás idővel kibővülhet a tisztítófolyadék gyártásával, mindemellett hazánk idővel akár disztribúciós központként is szóba jöhet.

A világpiacot jelenleg négy óriásvállalat ? a Johnson&Johnson, a CibaVision, a Coopervision és a Baush&Lomb ? uralja. A Sauflon célja, hogy négyük mögött az ötödik helyre jöjjön fel úgy a folyadék-, mint a lágy lencsegyártásban.

Szóljon hozzá!