ZETApress

hírportál

Pályázattal a tőzsdére

A GKM és a BÉT folytatja 2005-ben elindított közös programját: olyan gazdasági társaságok részére hirdet pályázatot, amelyek részvényeik tőzsdei bevezetését tervezik. A támogatás célja a tőkepiacon keresztül történő forrásbevonás ösztönzése, mely egyrészt nagyobb rugalmasságot, transzparens cégértékelést, részvényeik tekintetében pedig likviditást biztosít a cégeknek (tulajdonosaiknak), másrészt pedig bővíti a tőzsdei befektetési lehetőségeket, így az egész tőkepiacra pozitív hatást gyakorol, tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

A pályázat meghirdetésekor a GKM a tőzsdei bevezetésre készülő vállalkozások támogatására százmillió forintnyi keretösszeget különített el, de amennyiben ez szükséges, a keretet más forrásból kiegészítheti. A támogatásra az Európai Gazdasági Térség valamely tagállamában székhellyel rendelkező gazdasági társaságok pályázhatnak, amelynek feltétele, hogy a pályázat benyújtását megelőzően a pályázó csatlakozzon a BÉT által létrehozott Tőzsdeképes Cégek Klubjához.

A támogatás visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatást jelent, melynek mértéke a bevezetés igazolt költségeinek fele, de maximum 25 millió forint. A támogatás feltétele, hogy a pályázó által kibocsátott részvényeket jövő év május 31-ig bevezessék a Budapesti Értéktőzsdére, és a társaságok vállalják: a bevezetést követően legalább két évig a tőzsdén maradnak. A pályázatokat április elseje és október 17-e között folyamatosan beadhatják a vállalatok, elbírálásuk folyamatosan történik. A pályázat lebonyolítását a GKM által megbízott közreműködő szervezet, a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ (MAG) Zrt. végzi.

A Pályázati Formanyomtatvány innen letölthető és ugyanitt megtalálható a Pályázati Felhívás és a részletes útmutató is. A tőzsdei bevezetés feltételeivel kapcsolatban a BÉT igazgatója, Varga-Balázs Attila a (06-1) 429-6855 telefonszámon, valamint e-mail címükön ad felvilágosítást.

Szóljon hozzá!