ZETApress

hírportál

Három jelentkező pályázhat az M6-osra

Három konzorcium tehet ajánlatot az M6-os gyorsforgalmi út Dunaújváros és Szekszárd közötti 65,1 kilométeres szakaszának megvalósítására. A résztvevők közötti verseny következtében PPP-konstrukcióban, átlátható módon és kedvező finanszírozással épülhet meg 2010-re az M6-os autópálya középső szakasza is, adta hírül a GKM Sajtóiroda.

A közbeszerzési kiírás a szakasz tervezését, építését, felújítását, üzemeltetését, fenntartását és e tevékenységek finanszírozását magában foglaló koncessziós szerződésre vonatkozott. A koncesszió a Köz- és Magánszféra Partnerség (PPP) keretein belül, rendelkezésre állási díj ellenében, 30 évig tartó időtartamra szól majd. A részvételi felhívásra beérkezett részvételi jelentkezések értékelését követően három konzorcium tehet ajánlatot, amelyet az érvényes ajánlattevőkkel folytatandó tárgyalások követnek. Az eredményhirdetés 2008 júniusában, míg a szerződéskötés júliusban várható.

Az ajánlattételre felhívott konzorciumok

M6 Tolna Konzorcium Vezetője: Bilfinger Berger BOT GmbH Tagjai: Egis Projects SA, Allgemeine Baugesellschaft A.Porr AG.

Pentele Alisca Konzorcium Vezetője: Mota-Engil SGPS SA Tagjai: Euroaszfalt Kft, Mahíd 2000 Zrt, Macquarie MM6 Ltd.

Tolna Autopálya Konzorcium Vezetője: Strabag AG Tagjai: Colas SA, John Laing Investments Ltd, Intertoll-Europe Zrt.

A konzorciumok mindegyikéről elmondható, hogy amennyiben elnyerik a koncessziós megbízást, feladataik végrehajtása során jelentős mértékben építenének magyar tervező és építő társaságokra, amelyek közül már többen szerepelnek a 10%-os mértéket meghaladóként kötelezően megjelölt alvállalkozók között is.

Szóljon hozzá!