ZETApress

hírportál

Kész az ingatlanár-térkép

Elkészült Magyarország első ingatlanár-statisztika térképe. Az ingatlant keresők egyre tudatosabban vásárolnak, s döntésük előkészítéséhez gyorsan és könnyen hozzáférhető információkat igényelnek. A Realio egy olyan internetes start-up vállalkozás, melynek fő profilját az ingatlanos statisztikák készítése és azok vizuális megjelenítése alkotják.

A leendő vevőket elsősorban az ingatlanok négyzetméterenkénti ára, illetve azok ár-érték aránya befolyásolja a döntésben. Ezen fogyasztói igények mentén fejlesztette ki a csapat Magyarország első Web 2.0-ás ingatlan-hőtérképét. A Google Maps mashup a magyarországi eladásra kínált ingatlanok négyzetméterárát jeleníti meg a meteorológiában is használatos hő-térkép segítségével. Egy pont annál ?melegebb?, minél drágábbak a lefedett területen lévő ingatlanok négyzetméterenkénti árai.

A Realio.hu nem csak az ingatlant vásárolni, illetve értékesíteni kívánó magánszemélyek számára nyújt segítséget, de az ingatlanközvetítő irodák és az értékbecslők munkáját is megkönnyíti. A portálon ingyenesen elérhető a fejlesztés azon változata, amelynek segítségével a megadott instrukciókat követve bárki személyre szabottan honlapjába illesztheti a térképet.

Szóljon hozzá!