ZETApress

hírportál

Fónagy a Műegyetemen

Fókuszban a korszerű, gyakorlatorientált képzés, valamint a professzionális és átlátható gazdálkodás. Fónagy János az NFM parlamenti államtitkára részt vett a Műegyetem (BMGE) kutatóegyetemi stratégiájának megvalósításáról szóló konferencia tegnap délelőtti plenáris ülésén, a Műegyetemen.

Fónagy János köszöntőjében kiemelte, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) a magyar műszaki felsőoktatás fellegváraként meghatározó szerepet játszik a reálszféra fokozódó szakemberigényének kielégítésében.

Az államtitkár rámutatott arra, hogy a BMGE által ez év áprilisában elnyert kutatóegyetemi címe komoly szakmai és morális elvárásokat támaszt az egyetem jövőbeli tevékenységét és fejlődését illetően. Megelőlegezi mind az oktatás színvonalának és a kutatási tevékenység minőségi fejlesztését, mind pedig a kutatási eredmények oktatásba építését. ? A korszerű magyar felsőoktatás versenyképességének növeléséhez elengedhetetlen az is, hogy az intézmények gazdasági működése is professzionális és átlátható legyen ? hangsúlyozta az államtitkár.

Fónagy János megerősítette, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az uniós támogatások szabályozási környezetének egyszerűsítésével és javításával járul hozzá ahhoz, hogy a fejlesztési források célzottabban, gyorsabban és hatékonyabban kerülhessenek felhasználásra az állami felsőoktatásban is ? tudatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztály.

Szóljon hozzá!