ZETApress

hírportál

A GKM pályázata már letölthető

A GKM pályázatot hirdet a kezdő vállalkozói aktivitás ösztönzésének támogatására. A pályázók a GKM honlapjáról tudják letölteni a szükséges dokumentációt. Alapvető cél a vállalkozóvá válás, a kezdő vállalkozói aktivitás ösztönzése gazdasági, vállalkozói ismeretek, tananyag kifejlesztése, oktatása, tanácsadása révén ? emelte ki ezzel kapcsolatban Egyed Géza, a GKM szakállamtitkára a Vállalkozásfejlesztési Tanács december 20-ai ülésén.

A pályázatot figyelemfelhívó céllal a GKM már december 20-án közzétette. Benyújtása csak február elsejétől 29-ig lehetséges. A pályázók a tárca honlapjáról már letölthetik a szükséges dokumentációt, a Pályázati Formanyomtatványt, a Pályázati Útmutatót és az Adatlapot.

A minisztérium korábbi közleménye is tartalmazta, hogy a vissza nem térítendő támogatás keretösszege: ötszázmillió forint. Ebből minimálisan hárommillió igényelhető, a megpályázható maximális összeg pedig 35 millió. A támogatás a program elszámolható összköltségének általában 70%-a, de a nők és a hátrányos helyzetű csoportok részére szervezett program esetén legfeljebb 80% is lehet. A nyertes pályázatok várható száma: 40-60 között lesz.

Támogatásra jogosultak, azaz pályázhatnak a magyarországi székhelyű, jogi személyiséggel rendelkező, a támogatás céljának megfelelő oktatási, tanácsadási tevékenységet végző következő szervezetek: költségvetési szerv és intézménye, egyesület, kamara, alapítvány, közhasznú társaság.

Szóljon hozzá!