ZETApress

hírportál

Ózdi fórum

Térségi vállalkozói fórumon vett részt ma Fónagy János, az NFM parlamenti államtitkára Ózdon. Az államtitkár a helyi vállalkozóknak tartott találkozón beszámolt a Kormány elmúlt 3 és fél hónapos tevékenységéről, a fejlesztési tárca jövőben tervezett intézkedésiről, a nemzetgazdasági stratégiai fő vonalairól, és kitért a régió közlekedési lehetőségeinek fejlesztésére.

Fónagy János a vállalkozók előtt tartott beszédében kiemelte: a kormány fejlesztéspolitikai céljai egyértelműek ? a kis- és középvállalkozások számára elérhetővé tenni azokat a forrásokat, melyek a gazdaság motorjaként és a foglalkoztatás letéteményeseként működő KKV szektor boldogulását, fejlődését és megerősödését szolgálják. A kormány vállalkozások életét megkönnyítő intézkedései közül kiemelte a társasági adó csökkentését, és a fejlesztéspolitikai rendszerek átalakításának megkezdését.

A térség közlekedési infrastruktúrájáról szólva az államtitkár jelezte, hogy a legégetőbb feladatok közé a nyári árvízben leginkább érintett Sajó és Hernád térségében a károk elhárítása és a közlekedési infrastruktúrában keletkezett hibák kijavítása tartoznak ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztály.

Erős állam az egyetlen út számunkra

A kormányzat nem tárgyal a Szurgutnyeftegaz orosz energiavállalattal annak MOL-ban lévő részesedésének megvásárlásáról ? erősítette meg Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter külföldi újságíróknak tartott háttérbeszélgetésén.

Fellegi Tamás kötetlen háttérbeszélgetésen találkozott szeptember 21-én a Magyarországon dolgozó külföldi újságírókat, valamint a külföldi újságoknak és idegen nyelvű magyar újságoknak dolgozó magyar újságírókat tömörítő szervezet mintegy negyven tagjával Budapesten.

Fellegi Tamás a találkozó során kiemelten foglalkozott Magyarország energiaellátása biztonságának kérdésével és a diverzifikáció jelentőségével. Jövőbe mutató, XXI. századi együttműködés kezdeteként említette a szeptember 14-én aláírt Azerbajdzsán?Grúzia?Románia gázszállító rendszer (AGRI) megvalósítását célzó projektet, amely révén azerbajdzsáni földgáz érkezhet a Fekete-tengeren és Románián keresztül Közép-Európába.

A magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztosi tisztséget is betöltő fejlesztési miniszter egy kérdésre válaszolva ismételten megerősítette, hogy Magyarország nem folytatott tárgyalásokat a Mol 21,2 százalékos tulajdonosával, az orosz Surgutneftegas-zal (Szurgutnyeftegaz) a MOL részesedés megvásárlásáról.

A soros EU elnökséget Fellegi Tamás hatalmas felelősségnek, ám egyúttal óriási lehetőségnek nevezte, amelyet arra kell kihasználnunk, hogy minden uniós országgal megújítsuk kapcsolatainkat, új együttműködési rendszert építsünk ki Magyarország számára, amelyben fokozottan érvényre juttathatók nemzeti érdekeink.

Fellegi Tamás hangsúlyozta: csak egy erős állam képes felelős, a nemzeti és a közérdeket szem előtt tartó vagyonpolitika és a hazai kis- és középvállalkozások boldogulását szolgáló koordinált fejlesztéspolitika megvalósítására ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztály.

Szóljon hozzá!