ZETApress

hírportál

Szeptemberi menetrendváltozás

Igényfelmérő nyári menetrendi egyeztetések voltak az öt újraindított mellékvonalon, melyek a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kezdeményezésére az elmúlt napokban lezajlottak ? adta hírül az NFM Kommunikációs Főosztály.

A megbeszéléseken résztvevő 30 önkormányzat módosítási javaslatainak elfogadásáról hamarosan döntés születik. A szaktárca az iskolába járáshoz jobban illeszkedő menetrendeket már szeptember elsejétől bevezetik.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium korábbi intézkedése nyomán július 4-étől ismét vonatozhatnak az utasok a Székesfehérvár-Komárom, Zirc-Veszprém, Pápa-Csorna, Karcag-Tiszafüred és Lajosmizse-Kecskemét szakaszokon. A bevezető menetrendek szerint átmenetileg napi 4-6 járat közlekedik e vonalakon. A tárca a helyi igények felmérését, a járatindulási idők kiigazítását őszre, az iskolakezdésre ígérte.

Az elmúlt napokban öt helyszínen, az érintett települések, Regionális Közlekedésszervezési Irodák és a MÁV-START Zrt. képviselőinek részvételével megtörténtek a szükséges egyeztetések. A szakminisztérium a napokban dönt az elfogadható menetrendi módosításokról. Az elsősorban a diákok utazási igényeinek jobb kiszolgálását célzó változtatások szeptember elsejétől lépnek életbe.

Az augusztusi megbeszélések tárgya kizárólag a vasúti elérés feltételeinek javítása volt. A vonatpótló autóbuszjáratok közlekedését a tervezett későbbi változtatások érinthetik majd. A vonalak végleges menetrendjeit további egyeztetések nyomán decemberre alakítja ki a szaktárca.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Több vonat a vonalakon | ZETApress

Szóljon hozzá!