ZETApress

hírportál

A BKF tovább bővül!

Még több jelentkező, még több szak. A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola egyik legfontosabb állandója a változás. A Heller Farkas Főiskolával való egyesülés és az ország egyik legnépszerűbb turizmusképzésének átvétele után vizuális művészeti képzéseket indított, melyből az első évfolyam idén ősszel kezd a BKF-en.

Az újdonságoknak is köszönhetően az érdeklődés tovább nőtt a Főiskola iránt: idén 67%-kal nőtt az első helyes jelentkezők száma. A fejlődés itt nem állt meg, az ősztől pótfelvételivel új alap- és mesterképzésekre lehet jelentkezni a Főiskolán ? tudatták sajtósaik.

Alapképzésen a már meglévő öt vizuális művészeti képzés mellett négy újabb művészeti szakra jelentkezhetnek ősztől az érdeklődők. A kézműves, környezetkultúra (belsőépítész), képi ábrázolás és elektronikus ábrázolás szakokkal egyedülállóan széles művészeti skálát nyújt a Főiskola. Ilyen szakösszetétel nem található meg máshol Magyarországon. Hallgatható lesz például a grafika mindhárom ága (képi ábrázolás ? tervezőgrafika ? elektronikus ábrázolás) amely egybefogja a kézi rajztól a számítógépes rajzig az összes ábrázolási formát. A BKF célja, hogy az összekapcsolódó szakokkal komplex tudást nyújtson a hallgatóknak, így a művészi és piaci gyakorlatban már természetes együttműködéseket az oktatásban sem elkülönülten kezelik.

A BKF mesterképzései mind valamiért különlegességnek számítanak a magyar piacon. A most induló Kommunikáció és médiatudomány mesterszakon az országban elsőként hallgatható az új típusú Elektronikus médiaelmélet és -kritika modul. A szintén új Vezetés és szervezés mesterszak minőségi menedzserképzés, ahol Magyarországon elsőként a BKF-en választhatják a hallgatók a Szervezeti mediátor szakirányt, az Üzleti tanácsadó szakirányon pedig a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával kötött együttműködésnek köszönhetően a tanácsadóipar legjobb szakembereitől tanulhatnak az idejárók. Az ország egyik legelismertebb Turizmus-menedzsment mesterképzése az európai szinten is újdonságnak számító Világörökségi menedzsment specializációt indít ősztől. Ezt a párizsi Sorbonne-on kívül csak a BKF-en lehet hallgatni Európában, a képzés átjárható lesz a tanintézmények között.

Annak köszönhetően, hogy a BKF-en hallgatható az idén legnépszerűbb hat szakból öt, valamint az újonnan induló vizuális művészeti szakok hatására, kimagasló volt az érdeklődés a Főiskola iránt. Közel hrtezren adták be jelentkezésüket a BKF-re, ez 53%-os növekedés az előző évhez képest, ennél is sokatmondóbb szám azonban, hogy azoknak a száma 67%-kal nőtt, akik első helyen jelölték be az intézményt.

Hogy a sok érdeklődő közül szeptembertől ki fog a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolára járni, az július 22-én dől el. Az idén a Corvin sétányon megrendezésre kerülő, immár hagyományos Pont Ott Party-n, ahol bejelentik a ponthatárokat, a BKF jelenlegi diákjai és vezetői is részt vesznek, hogy elsőként köszöntsék majd az újdonsült iskolatársakat.

Szóljon hozzá!