ZETApress

hírportál

Új fő-vagyonkezelők

Új vezető testületi tagok a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. élén. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, mint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tulajdonosi jogainak gyakorlója kinevezte a szervezet két új vezető testületének, az MNV Zrt. Igazgatóságának és Felügyelő Bizottságának tagjait.

Az állami vagyonnal való felelős gazdálkodás érdekében szükséges törvények módosításáról, valamint egyes törvényi rendelkezések megállapításáról szóló 2010. évi LII. törvény június 17-én hatályba lépett rendelkezései szerint megszűnt a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács és az MNV Zrt. Ellenőrző Bizottsága.

Az MNV Zrt. Igazgatósága tagjai: Halasi Tibor, vagyonpolitikáért felelős államtitkár ? elnök; Horváth Gergely, az MNV Zrt. vezérigazgatója; Molnár Zoltán, az MNV Zrt. általános vezérigazgató-helyettese; Erdei Tamás, a Bankszövetség elnöke; Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék volt elnöke ? tagok. Az MNV Zrt. Felügyelő bizottságának tagjai: Mészáros József ? elnök; Búza Éva; Antal Gergely; Bártfai Béla; Király Péter ? tagok.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az új típusú, értékalapú vagyongazdálkodási rendszer megteremtését és működtetését várja a most kinevezett legfelső irányító testületektől, amely alappilléreinek az átlátható, hatékony és takarékos állami gazdálkodás megteremtését és biztosítását szánja ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztálya.

Szóljon hozzá!