ZETApress

hírportál

E-számlával nyerhet

E-számlával az erdők védelméért: nemcsak a vállalatokon múlik. Már a UPC-nél is teljesen papírmentesen intézhető a díjfizetés. További információ a Nyereményjáték oldalon olvasható.

A UPC nyereményakcióval buzdítja ügyfeleit, hogy számláikat ne sárga csekken, hanem elektronikus úton fizessék be. Ha a vállalat minden ügyfele így tenne, havonta 10 tonna papírt spórolhatnának meg a céggel közösen, és 160 fa maradhatna életben. Az e-számlával ráadásul nemcsak a környezetet kíméljük, de az időrabló és fáradságos postai sorban állást is elkerülhetjük.

Egy finn kutatóintézet friss felmérése szerint az európai fogyasztók többsége ugyan még papíron kapja havonta esedékes számláit, de néhány környezettudatosabb országban a cégek többsége már rutinszerűen alkalmazza a papírmentes számlázást. Az Egyesült Királyságban a vállalatok 89%-a használ e-számlát, míg itthon csupán a cégek egyötöde él ezzel a lehetőséggel, ami az európai átlag felét sem éri el.

A UPC az ésszerűséget, kényelmet és a környezetbarát működést szolgáló technikai megoldások híveként most arra buzdítja ügyfeleit, hogy ők is csatlakozzanak a környezettudatos európai fogyasztókhoz, és kérjenek e-számlát díjfizetéseik rendezéséhez. Ha mindannyian így tennének, havonta mintegy 10 tonna papírt spórolhatnának meg a vállalattal közösen, és 160 fa kerülhetné el a kivágást.

Az elektronikus számla bármikor visszakereshető és kinyomtatható, a befizetési határidőre email és sms is figyelmeztethet, így kevésbé fordulhat elő, hogy feledékenységből késedelembe esünk. A UPC ügyfeleinek háromnegyede azonban még mindig csekken fizeti be a havidíjat, de fennmaradó részük sem tisztán ?papírmentes ügyfél?, hiszen sokan átutalással ugyan, de papírszámla ellenében fizetik meg a havi összeget. Aki viszont átáll az e-számlára, az nemcsak a postai sorban állástól menekül meg, de maga is hozzájárulhat a környezet épségének megőrzéséhez.

A UPC e-számla szolgáltatásához a Díjnet oldalon kell regisztrálnia az ügyfeleknek. A nyereményakcióban részt vevők között TV-t, laptopot és szolgáltatáscsomagokat sorsolnak ki ? tudatta Szűcs László sajtókapcsolati igazgató.

Szóljon hozzá!