ZETApress

hírportál

Ingyenes családi délután a Velodromon

Pénteken, az utolsó tanítási napon kitör a diákok ezrei által hőn áhított vakáció. A várva várt nyári szünet azonban rendkívüli veszélyforrásokat is rejt magában. A KRESZ 2007. április 1-jén életbe lépett módosításai elsősorban a legveszélyeztetettebb csoportok, a kerékpárosok és gyalogosok életének védelmét szolgálják. E változásokra, valamint a nyár fokozott közlekedési veszélyhelyzeteire hívja fel a figyelmet a Vigyázat! Vakációóó! címet viselő játékos, családi délután.

A rendezvényen a látogatók ? a valós élethelyzetekkel ellentétben ? ezúttal biztonságos keretek között, következmények nélkül tapasztalhatják meg a közlekedés valós veszélyeit. A családi délutánon kerékpáros ügyességi verseny, autós Fékezd magad! program, baleseti helyszínszimuláció, gyermekbiztonsági bemutató, látványos BMX-show, a Csodák Palotája utazó kiállítása, minidodzsem, cirkuszi látványosságok, csocsó és ajándékok hada várja az érdeklődőket a XIV. kerületi Millenáris Velodromban, pénteken délután fél 4 és este 9 óra között.

A rendezvény szervezői: a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, az Országos Rendőr-főkapitányság, az ORFK Országos baleset-megelőzési bizottsága, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Magyar Autóklub.

A tőzsdei bevezetésre készülő vállalkozásokról

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a Budapesti Értéktőzsde Zrt. közreműködésével két éve elindított programja folytatásaként újra meghirdeti a tőzsdei bevezetésre készülő gazdasági társaságoknak szóló pályázatát. A támogatás célja a tőkepiacon keresztül történő forrásbevonás ösztönzése, mely egyrészt nagyobb rugalmasságot, transzparens cégértékelést, részvényeik tekintetében likviditást biztosít a cégeknek (tulajdonosaiknak), másrészt bővíti a tőzsdei befektetési lehetőségeket, így az egész tőkepiacra pozitív hatást gyakorol.

A pályázat meghirdetésekor a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a tőzsdei bevezetésre készülő vállalkozások támogatására százmillió forint keretösszeget különített el, de amennyiben ez szükséges, a keretet más forrásból kiegészítheti. A támogatásra az Európai Gazdasági Térség valamely tagállamában székhellyel rendelkező gazdasági társaságok pályázhatnak, amelynek feltétele, hogy a pályázat benyújtását megelőzően a pályázó csatlakozzon a BÉT által létrehozott Tőzsdeképes Cégek Klubjához.

A támogatás visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatást jelent, melynek mértéke a bevezetés igazolt költségeinek fele, de maximum 25 millió forint. A támogatás feltétele, hogy a pályázó által kibocsátott részvényeket 2008. május 31-ig bevezessék a Budapesti Értéktőzsdére, és a társaságok vállalják, hogy a bevezetést követően legalább két évig a tőzsdén maradnak.

A pályázatokat július 2-a és október 31-e között folyamatosan beadhatják a társaságok, az elbírálás is folyamatos. A pályázat lebonyolítását a GKM által megbízott közreműködő szervezet, a MAG ? Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. végzi. A Pályázati Formanyomtatvány a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium honlapjáról letölthető és ugyanott megtalálható a Pályázati Felhívás és a részletes Útmutató is.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Vigyázat! Vakációóó!

Szóljon hozzá!