ZETApress

hírportál

Vasúti ügyféltalálkozó

Banki ügyféltalálkozó a MÁV-TRAKCIÓ szervezésében. Számos hitelintézet vállalna szerepet a vontatási társaság járműfejlesztésének finanszírozásában ? derült ki a hét elején Budapesten.

A MÁV-TRAKCIÓ Vasúti Vontatási Zrt. menedzsmentje május 3-án első alkalommal szervezett jelenlegi és potenciális banki partnerei számára szakmai-gazdasági tájékoztatót. A fórumra 18 hitelintézet (köztük például az MFB, az OTP Bank, az UniCredit, az MKB vagy a Commerzbank) delegált szakembereket, akik a MÁV-TRAKCIÓ vezetőinek prezentációiból kaphattak képet a vontatási társaság működéséről, 2009. évi gazdasági helyzetéről és 2010. évi üzleti és fejlesztési elképzeléseiről.

Márkus Imre vezérigazgató a MÁV-TRAKCIÓ MÁV Csoporton belüli szerepéről beszélt. Hangsúlyozta: nagy jelentősége és számos gazdasági és szakmai előnye van annak, hogy a vontatási tevékenység ellátása önálló társaságon belül valósul meg ? tudtuk meg sajtósaitól.

Márton Ferenc működtetési vezérigazgató-helyettes a MÁV-TRAKCIÓ küldetésének és üzleti stratégiájának megvalósításához rendelkezésre álló eszközrendszereket ismertette. Bemutatta, hogy a vontatási társaság mely piacokon tevékenykedik, kik a hazai és nemzetközi üzleti partnerei. Képet adott arról, hogy a MÁV-TRAKCIÓ az elmúlt időszakban milyen műszaki-technológiai beruházásokat hajtott végre, és hogy melyek a folyamatban lévő fejlesztések, kiemelve a vontatójármű beszerzés fontosságát és aktualitását.

Bihari Lajos gazdasági vezérigazgató-helyettes a MÁV-TRAKCIÓ 2009. évi gazdasági helyzetéről tájékoztatta a fórum résztvevőit. Részletesen beszámolt azokról a lépésekről, melyekkel a vontatási társaság sikeresen enyhítette a globális pénzügyi válság okozta negatív gazdasági hatásokat, majd vázolta a társaság 2010. évi üzleti tervének kihívásait.

A gazdasági vezérigazgató-helyettes prezentációjából a bankok képviselői előzetes információt kaptak a MÁV-TRAKCIÓ további 25 darab TRAXX mozdonyának finanszírozásával kapcsolatos elképzelésekről. Az újabb 25 jármű opciós lehívásához szükséges finanszírozó partner kiválasztására várhatóan még 2010-ben közbeszerzési eljárás indít a MÁV-TRAKCIÓ. A legoptimálisabb pénzügyi ajánlat, illetve banki partner megtalálása érdekében a vontatási társaság szeretné, hogy minél több hazai hitelintézet vegyen majd részt a pályázaton.

A banki ügyféltalálkozót a MÁV-TRAKCIÓ a hitelintézetek érdeklődésének felkeltése, a majdani verseny erősítése céljából rendezte meg. A fórum végén a hitelintézetek képviselői számos szakmai és gazdasági kérdést intéztek a vontatási társaság vezetőihez, amelyek előrevetítik élénkülő érdeklődésüket a MÁV-TRAKCIÓ által tervezett járműfejlesztési projekttel kapcsolatban.

Szóljon hozzá!