ZETApress

hírportál

Újra pályázhatunk!

A gazdaság és a kultúra területét érintő 45 főcsoport több mint 100 témakörében hirdették meg az idei Érték és Minőség Nagydíj pályázatot, a magas minőségi színvonalat elismerő tanúsítvány elnyerésére május 31-ig lehet jelentkezni a Kárpát-régió egész területéről – jelentette be Kiss Károlyné Ildikó, a pályázat alapítója délelőtt a Benczúr Házban.

Csalló Andrea, a SZÁM-PONT Számítástechnikai Szolgáltató és Oktató Központ Kft. tulajdonosa, ügyvezető igazgatója, Bálint Ágnes, az ExVA Vizsgáló és Tanúsító Kft. ügyvezető igazgatója, a zsűri elnöke, Pap Csaba Gábor, az Országgyűlés alelnöki titkárságának vezetője, Kiss Károlyné Ildikó, a DIAMOND Szervezőiroda Bt. ügyvezető igazgatója, a védjegy alapítója, Károlyi László, a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt. vezérigazgatója, Hajnalné Raucsik Krisztina, a Hajnal Húskombinát Kft. ügyvezető igazgatója és Piros Attila, a Saint-Gobain Hungary Kft. ügyvezető igazgatója ült balról jobbra az elnöki asztalnál az idei Érték és Minőség Nagydíj pályázat sajtótájékoztatóján, ahol Egressy Rita fényképezett.

Az Érték és Minőség Nagydíj cím elismeri és díjazza azokat a termékeket, szolgáltatásokat, gazdasági szervezeteket, amelyek bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt, és kiemelten fontosnak tartják a jó minőségű termékek előállítását, magas színvonalú szolgáltatások nyújtását. Az elismeréseket szeptember 7-én csütörtökön adják át az Országház Főrendi Termében.

Kiss Károlyné Ildikó hangsúlyozta, az elmúlt két évben jelentős kihívással kellett megbirkózniuk a mikró-, kis- és középvállalkozásoknak a koronavírus-járvány, majd az orosz-ukrán háború hatásai miatt. A kiírók ennek szellemében teremtenek lehetőséget, és ismerik el azoknak a vállalkozásoknak a munkáját, amelyek továbbra is hisznek a magas minőségben. Az Érték és Minőség Nagydíj pályázatot idén 6. alkalommal írta ki a Diamond Szervezőiroda Bt., az ExVA Vizsgáló és Tanúsító Kft., a Hajnal Húskombinát Kft., a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., a Saint-Gobain Hungary Kft. és a SZÁM-PONT Számítástechnikai és Oktató Központ Kft. a pályázati rendszer kiírói tanácsaként. A nyilvános egyfordulós pályázatra minden természetes és jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező társas és egyéni vállalkozó vagy alkotóközösség jelentkezhet. A pályázati rendszer fővédnöke: Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, szakmai támogatója: az Agrárminisztérium, kiemelt támogatója: a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkársága, szakmai partnere: a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Dr. Pap Csaba Gábor, az Országgyűlés alelnöki titkárságának vezetője ismertette Latorcai János köszöntőjét, amelyben egyebek közt arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány támogatja a vállalkozásokat a szektor talpon maradásának és versenyképességének megőrzése érdekében.

A sajtótájékoztatón kiadott közleményben idézik Potápi Árpád Jánost, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárát, aki kiemelte: 13. éve dolgoznak az egységes Kárpát-medence, ezen belül pedig egységes gazdasági tér létrehozásán. Abban bízik, hogy a nemzeti összetartozás és a magyar vállalkozók határon átívelő együttműködése jegyében az idén is köszönthetnek majd külhoni magyar pályázókat is. Ugyanitt Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára a pályázattal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a fejlődés kulcsa mindig is az innováció volt, és ez is maradt!

A kiírók tanácsa a védjegyhasználatot nyert legkiemelkedőbb pályázatoknak, pályázóknak különdíjakat is adományozhat, s Károlyi úr már be is jelentett egyet. Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy elődje, a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy 1998 tavaszán indult útjára. A védjegyet a teljes Kárpát-régióra kiterjesztve 2018-ban követte a mostani korszerű, nemzetközileg is ismert Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy.

Szóljon hozzá!